Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το τριπλό φονικό στην Πάφο

18:06 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκατό περίπου μάρτυρες, συγγενικά κυρίως πρόσωπα των θυμάτων αλλά και ειδικοί εμπειρογνώμονες των κρατικών υπηρεσιών, θα κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο τις επόμενες μέρες για το τριπλό φονικό στην Πάφο, το Νοέμβριο του 2011.

Ο 29χρονος κομμωτής από την Πάφο θεωρείται ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης της 24χρονης Γιούλιας Οπόροκ από τη Μολδαβία, η οποία διένυε τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της και της 3χρονης κόρης της Βικτώριας. Ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησαν νέα αναβολή σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουν ολόκληρο το υλικό της υπόθεσης. Στο τριπλό φονικό δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας ενώ μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να είναι άφαντο το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε την 24χρονη Γιούλια.

Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για εκ νέου αναβολής της υπόθεσης τελικά απορρίφθηκε, αφού το Κακουργιοδικείο έκρινε πως οι συνήγοροι υπεράσπισης όφειλαν να γνωρίζουν και να είναι ενημερωμένοι για το μαρτυρικό υλικό.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση μαρτύρων. Μετά τη διαδικασία ο ύποπτος μεταφέρθηκε και πάλι στις κεντρικές φυλακές. Συγγενείς των θυμάτων του τριπλού φονικού βρίσκονταν και σήμερα έξω από το Δικαστήριο Πάφο. Δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των συγγενών και του υπόπτου κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα αλλά τα μέτρα που πήρε η Αστυνομία για αποφυγή σοβαρότερων επεισοδίων ήταν ιδιαίτερα αυστηρά.

Η δίκη του 29χρονου αναμένεται να συνεχιστεί μεθαύριο αφού σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο η υπόθεση θα εκδικάζεται μέρα παρά μέρα.

Ο ύποπτος εξακολουθεί να αρνείται την ανάμειξη του στη στυγερή δολοφονία, ενώ δεν έχει απαντήσει ακόμη σε καίριες ερωτήσεις των ανακριτών της υπόθεσης,
επιφυλασσόμενος να δώσει απαντήσεις στο Δικαστήριο. Στην τελευταία ακρόαση ο 29χρονος δήλωσε ότι είναι αθώος.

Να σημειωθεί ότι από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά αποτελέσματα που εξασφάλισε η Αστυνομία για το φονικό της Πάφου, το αίμα που βρέθηκε στις κάλτσες του υπόπτου, αλλά και στο κάλυμμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος, έχει πιστοποιηθεί ότι ανήκει στην άτυχη 24χρονη. Επίσης με τη μέθοδο DNA έχει διαπιστωθεί ότι το έμβρυο που κυοφορούσε η Γιούλια Οπόροκ ήταν του 29χρονου υπόπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα