Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων

14:20 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, αναφορικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε σπίτια δημοσιογράφων σήμερα τα ξημερώματα στην Αθήνα.

Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 03:40 στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι -όπου τώρα μένουν τα παιδιά του-, στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή, την ίδια ώρα, στο

Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη, έγιναν με δύο γκαζάκια η κάθε μία, με αποτέλεσμα περιορισμένες υλικές ζημιές.

Εκ μέρους των δημοσιογραφικών Ενώσεων, ΠΟΕΣΥ, σε ανακοίνωση της «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους με εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), που τοποθέτησαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους».
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου», τονίζοντας ότι «οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές».

Κλείνοντας η Ομοσπονδία καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί τους «στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική».

Μετά τις ανακοινώσεις του Έλληνα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ σε δήλωση της αναφέρει ότι «μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις». Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει τις επιθέσεις οι οποίες όπως αναφέρει «στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και προσβάλλουν την ελευθερία της άποψης», προσθέτοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας».

Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι «για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι “που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα”».

Keywords
Τυχαία Θέματα