Συνεδρία Υπουργών της ΕΕ και του ΕΛΚ για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση

12:07 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο ξενοδοχείο “Χίλτον” στη Λευκωσία, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, Συνεδρία Υπουργών Γενικών Υποθέσεων/ Εξωτερικών και Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με αντικείμενο το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την οικονομική και νομισματική ένωση.

“Με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξένησα σήμερα τους

Υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Υπουργών που ανήκουν σε Κυβερνήσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία.

Σε δηλώσεις της η Ιρλανδή Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προεδρεύουσα της Επιτροπής Υπουργών Γενικών/ Εξωτερικών Υποθέσεων και Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λουσίντα Κρέιτον, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι βρέθηκε στη συνεδρία αυτή, μαζί και με τον κ. Αναστασιάδη, “του οποίου το κόμμα”, όπως ανέφερε, “είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της δομής και την οικογένεια του ΕΛΚ και πολύ τακτικά παρευρίσκεται στις Συνόδους του ΕΛΚ”.

“Ηταν, όντως”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “μία σημαντική συνάντηση, αφού είχε ως αντικείμενο τη συζήτηση για την προετοιμασία του Προϋπολογισμού για τα έτη 2014 – 2020, αλλά και την ενίσχυση της οικονομικής και της νομισματικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

“Η συμβολή του ΕΛΚ”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, “είναι σημαντική και υπάρχουν ακόμη αποστάσεις, που πρέπει να καλυφθούν μεταξύ όλων των χωρών και ελπίζουμε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, θα γίνει κατορθωτό να επιτύχουμε τους στόχους που επιδιώκουμε ως ευρωπαϊκά κράτη , δηλαδή και την έγκριση του Προϋπολογισμού της ΕΕ, αλλά και της οικονομικής και νομισματικής ένωσης”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις εντός του ΕΛΚ ως προς το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι “υπάρχουν από όλους διαφορετικές απόψεις, διότι μπαίνουν μέσα και τα εθνικά συμφέροντα, αλλά, στο τέλος, πιστεύω ότι ο διάλογος είναι αυτός που δίδει και τις απαντήσεις”.

“Προφανώς”, είπε η κ. Κρέιτον, “είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πολύ εποικοδομητική εμπλοκή του Δημοκρατικού Συναγερμού και τη στήριξη που είδαμε να παρέχει στην κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, κάτι που είναι, φυσικά, ιδιαιτέρως σημαντικό και καλοδεχούμενο από την Ιρλανδία, η οποία αναλαμβάνει την Προεδρία (του Συμβουλίου της ΕΕ) από την 1η Ιανουαρίου”.

“Νομίζω”, πρόσθεσε, “ότι η εποικοδομητική εμπλοκή εδώ του Δημοκρατικού Συναγερμού, του κόμματος της Αντιπολίτευσης, είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό και θα θέλαμε να το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι το θέμα τώρα”.

“Είχαμε”, είπε η Ιρλανδή Υπουργός, “μίαν πολύ σημαντική συνάντηση σήμερα το πρωί και συζητήσαμε το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, τον νέο Προϋπολογισμό για την ΕΕ, μέχρι το 2020, που είναι πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και φυσικά για χώρες όπως η Ιρλανδία και η Κύπρος, οι οποίες διέρχονται κάτω από οικονομική πίεση αυτήν τη στιγμή, έτσι είχαμε μίαν πολ

Keywords
Τυχαία Θέματα