Συνεδρίαση Σ.Α. του ΟΗΕ για το θέμα των προσφύγων της Συρίας

19:37 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην αυριανή, κρίσιμη – όπως την χαρακτηρίζουν – συνάντηση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία επικεντρώνεται σήμερα ο τουρκικός Τύπος, γράφοντας ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα των προσφύγων από την Συρία και τους τρόποι διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Χαμπερτούρκ αναφέρει ότι η προεδρεύουσα του ΣΑ του ΟΗΕ αυτήν την περίοδο, Γαλλία, κάλεσε τους ΥΠΕΞ της Τουρκίας, της Ιορδανίας,

του Ιράκ, και του Λιβάνου να συμμετάσχουν στην συνάντηση, ώστε να έχει μια λεπτομερή απεικόνιση της τρέχουσας κατάστασης.

Στην συνάντηση ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να προβεί σε λεπτομερή παρουσίαση με στοιχεία για το θέμα των προσφύγων και θα τονίσει ότι ήδη η Τουρκία έχει ξοδέψει 300 εκ. δολάρια για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ο αριθμός των οποίων μεγαλώνει συνεχώς. Θα τονίσει επίσης ότι πλέον η Τουρκία χρειάζεται βοήθεια για να ανταπεξέλθει αφού το θέμα των προσφύγων δεν αφορά μόνο της γειτονικές με την Συρία χώρες και για αυτό απαιτείται διεθνής υποστήριξη.

Ο κ. Νταβούτογλου θα αναφερθεί ακόμη στην ανάγκη δημιουργίας ουδέτερης ζώνης στη Συρία καθώς πολλοί πρόσφυγες περιμένουν στα σύνορα για να μπουν στην Συρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής μόνο η Γαλλία υποστηρίζει την τουρκική πρόταση για δημιουργία ουδέτερης ζώνης, οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο σενάριο αυτό και το ΣΑ του ΟΗΕ αναμένεται να καλέσει για διεθνή υποστήριξη των τεσσάρων γειτονικών χωρών της Συρίας χωρών που φιλοξενούν τους πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα