Συνέδριο στην Πάφο προωθεί τη διαστημική τεχνολογία στην Κύπρο

21:59 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι το 2030 στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπάρχουν 100,000 θέσεις εργασίας στον τομέα της δορυφορικής τηλεπισκόπησης, όπως ανακοινώθηκε από τους εισηγητές του τετραήμερου συνεδρίου για την τηλεπισκόπηση και τη γεωπληροφορική του περιβάλλοντος που διοργανώνεται στην Πάφο.

Το συνέδριο, που άρχισε τις εργασίες του το πρωί, παρακολούθησαν πέραν των 120 συνέδρων από 30 διαφορετικές χώρες.

Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου

Μητσόπουλου, ο οποίος ήταν φίλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και πρωτεργάτης της προώθησης των διαστημικών τεχνολογιών στην Κύπρο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Tύπου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Cyprus Remote Sensing Society, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Άμυνας, το Τμήμα Μετερεωλογίας, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, το Frederick University, το Neapolis University, το Cost, το ΕΤΕΚ, τη Hellas -Sat και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη, ενώ κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Cyprus Remote Sensing Society, Δρ Κυριάκος Θεμιστοκλέους, o Πρόεδρος του τμήματος πολιτικών μηχανικών και μηχανικών γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ και πρόεδρος του συνεδρίου, Καθηγητής Διόφαντος Γλ. Χατζημιτσής, ο αντιπρύτανης ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, ο Πρόεδρος του συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ Σίλας Μιχαηλίδης, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, Δρ Δώρα Χειμωνίδου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και εκ μέρους του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, ο εκτελών χρέη διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Γιώργος Κωμοδρόμος.

Το εν λόγω συνέδριο, όπως αναφέρθηκε την πρώτη ημέρα των εργασιών του, ενδυναμώνει περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται για προώθηση της διαστημικής τεχνολογίας στην Κύπρο. Επίσης προωθεί τη μελλοντική ένταξη της Κύπρου ως πλήρες μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος με πολλαπλά οφέλη για την κυπριακή οικονομία και τη στρατηγική θέση της χώρας.

Ειδική συνεδρία σε θέματα ασφάλειας, άμυνας και παρακολούθησης των ΑΟΖ με δορυφορικά δεδομένα με ομιλητές από το Ισραήλ και την Ελλάδα περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα του τετραήμερου διεθνούς συνεδρίου.

Την Τετάρτη θα γίνει σάρωση του αρχαιολογικού χώρου στην Κάτω Πάφο με μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την ερευνητική ομάδα τηλεπισκόπησης του Τμήματος πολιτικών μηχανικών και μηχανικών γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα