ΤΕΒΕΑ: Ευθύνη όλων η συνέχιση του αγώνα για επιστροφή της Αμμοχώστου

16:33 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) θεωρεί πως αποτελεί ευθύνη όλων η συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση της πόλης της Αμμοχώστου και η συνέχιση του αγώνα για τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την αυριανή επέτειο της 14ης Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία οι Τούρκοι εισβολείς εισέβαλαν στην Αμμόχωστό, η ΤΕΒΕΑ αναφέρει πως «ως Έλληνες Κύπριοι, αλλά και ως κάτοικοι της ελεύθερης

Επαρχίας Αμμοχώστου, που με στεναχώρια αντικρίζουμε από μακριά την κατεχόμενη μας πόλη, θεωρούμε ότι η απελευθέρωση της πόλης και η επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση του Κυπριακού».

Σημειώνει πως συμφωνεί με την πρόταση της Κυβέρνησης προς την ΕΕ για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, με αντάλλαγμα το άνοιγμα του λιμανιού υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, εκφράζει την ευχή όπως υπάρξει σύντομα αληθινή πρόοδος στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και σύντομα όλοι οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα