Θα πρέπει να αποφευχθεί η εφαρμογή μονόπλευρων πολιτικών λιτότητας, δηλώνει ο Ομήρου

16:30 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα πρέπει να αποφευχθεί η εφαρμογή οποιωνδήποτε μονόπλευρων πολιτικών λιτότητας, οι οποίες θα οδηγήσουν στην περαιτέρω όξυνση της ύφεσης, καθώς και στην αύξηση της ανεργίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σήμερα πολυμελή ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

(Ε.Κ.Π.Α.), στα πλαίσια καθιερωμένης ετήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην Κύπρο.

Στην ομάδα συμμετείχαν επίσης καθηγητές και φοιτητές της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο Ιταλίας, καθώς και ομάδα Ευρωπαίων φοιτητών που παρακολουθούν μέρος του προγράμματος σπουδών τους στο Ε.Κ.Π.Α.

Αναφερόμενος κυρίως στην κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας μετά την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εφαρμογή οποιωνδήποτε μονόπλευρων πολιτικών λιτότητας, οι οποίες θα οδηγήσουν στην περαιτέρω όξυνση της ύφεσης, καθώς και στην αύξηση της ανεργίας.

Τόνισε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης, καθότι, με τις παρούσες πολιτικές, δεν θα πληγεί μόνο η κοινωνική συνοχή, αλλά και η πολιτική συνοχή της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα της εθνικής ομοψυχίας και σύμπνοιας, ώστε τόσο ο κυπριακός λαός όσο και ο λαός της Ελλάδας να ξεπεράσουν τα δύσκολα προβλήματα, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, χωρίς να εγκαταλείπονται κυριαρχικά δικαιώματα και ο αγώνας για οικονομική αυτάρκεια.

Από πλευράς της, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια κα Αμαλία Μόζερ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές θα πρέπει να θυμόμαστε ότι έννοιες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και ευχήθηκε να ξεπεραστούν με επιτυχία τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα.

Τόνισε, τέλος, ότι, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής οντότητας, της οποίας οι δύο χώρες είναι μέλη, οι συνέπειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι χώρες του Νότου, ενδέχεται να έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις και στις χώρες του Βορρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα