Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τις νέες τουρκικές προκλήσεις για την κυπριακή ΑΟΖ

18:32 29/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καταγγέλει και καταδικάζει τις νέες τουρκικές προκλήσεις που αφορούν την επίσημη ανακοίνωση της Άγκυρας ότι θα προχωρήσει σε έρευνες σε πέντε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι νέες τυχοδιωκτίκες ενέργειες της Αγκυρας, “εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της αλαζόνικης και προκλητικής συμπεριφοράς

της Τουρκίας όπως αυτές καταγράφονται με τις απειλές για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις απειλές και εκβιασμούς για την Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και την προώθηση σχεδίου Β’ με στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους”.

Η κλιμάκωση της αλαζονείας και της επιθετικότητας της Τουρκίας, προσθέτει ο κ. Λουκαϊδης, “θα πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και των εταίρων μας στην ΕΕ. Η όποια ανοχή απέναντι στις τούρκικες προκλήσεις θα συνιστά και ανοχή σε νέα τετελεσμένα που θα παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο αλλά και ανοχή σε ενέργειες που θα θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στη λεκάνη της νοτιανατολικής Μεσογείου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα