Το ΔΗΚΟ καλεί το ΓΓ των ΗΕ να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ

18:47 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η περίεργη ταύτιση του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν με τις θεωρίες του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου περί «συνιδιοκτησίας» και «συνεκμετάλλευσης» του φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Φωτίου, «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τονιστεί προς τον κ. Μπαν Κι Μουν ότι η άποψή του για συνεκμετάλλευση του

φυσικού αερίου πριν από τη λύση του Κυπριακού συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον κατ’ εξοχήν θεματοφύλακα της διεθνούς έννομης τάξης και των δικαιωμάτων της συντεταγμένης διεθνούς κοινότητας».

Το ΔΗΚΟ, προστίθεται, «καλεί τον Γ.Γ. του ΟΗΕ όχι μόνο να εγκαταλείψει αυτές τις πονηρές θεωρίες του, αλλά και να τις ανακαλέσει και να δηλώσει το σεβασμό του στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Δυστυχώς», καταλήγει κ. Φωτίου, «τέτοιες απόψεις και θεωρίες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκτρέφουν την τουρκική αδιαλλαξία και βουλιμία».

Keywords
Τυχαία Θέματα