Το Γαλλο-Κυπριακό σχολείο διοργανώνει την εκδήλωση «Ανοιχτές Θύρες»

17:49 27/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Με δύο προγράμματα φοίτησης, το γαλλόφωνο και το ελληνόφωνο, το Γαλλο – Κυπριακό Σχολείο της Λευκωσίας (EFCN) φιλοξενεί αυτή τη χρονιά 182 μαθητές, εκ των οποίων οι μισοί Κύπριοι.

Προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία του, το Γαλλο-Κυπριακό σχολείο διοργανώνει στις 8 Φεβρουαρίου, την εκδήλωση «Ανοιχτές Θύρες», από τις 10πμ μέχρι τις 4μμ, στη διάρκεια της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη διοίκηση, τη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου.

Το EFCN, το οποίο εγκαινιάστηκε το

2012 και αποτελεί την επέκταση του γαλλικού σχολείου Arthur Rimbaud, το οποίο λειτουργεί στην Κύπρο από το 1987, είναι μέρος του δικτύου του Οργανισμού για τη γαλλική διδασκαλία στο εξωτερικό, με 480 εγκαταστάσεις και 300 χιλιάδες φοιτητές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σχολείου JC Boloux και τον Διευθυντή Olivier Sadok, από το 2012 το σχολείο λειτουργεί υπό την ομπρέλα της κυπριακής και της γαλλικής κυβέρνησης και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: την αμιγώς γαλλική και τη δίγλωσση. Οι δύο κατευθύνσεις έχουν κοινά μαθήματα γαλλικών.

Επιλέγοντας τη δίγλωσση κατεύθυνση οι μαθητές διδάσκονται τη γαλλική και την ελληνική. Ειδικότερα τα παιδιά ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα του γαλλικού σχολείου με επιπλέον ελληνικά 10 έως 12 ώρες την εβδομάδα, ενώ συγχρόνως μαθαίνουν αγγλικά. Η διδασκαλία των αγγλικών, όπως και των ελληνικών, ξεκινά από τις μικρές τάξεις του νηπιαγωγείου, ενώ στο τρίτο έτος του γυμνασίου οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μια τρίτη γλώσσα, ανάμεσα στα ισπανικά και τα γερμανικά.

Κατά τη σχολική χρονιά που διανύουμε το Γαλλο – Κυπριακό Σχολείο έχει 182 μαθητές, 118 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 64 στη δευτεροβάθμια, ενώ η διοίκηση και η διεύθυνση του σχολείου αναμένουν ότι την επόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ.

Πέραν του 30% των μαθητών φοιτά στο ελληνόφωνο τμήμα. Σχεδόν το 50% των μαθητών είναι Κύπριοι, ενώ υπόλοιποι είναι, κυρίως, Γάλλοι, Λιβάνιοι, Βέλγοι και Κινέζοι, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να κοινωνικοποιούνται σ΄ ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Οι απόφοιτοι του EFCN που ολοκληρώνουν το πτυχίο “baccalaureat”, αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα πανεπιστήμια στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα, ανέρχονται στις €2.900 το έτος για το νηπιαγωγείο, ενώ για το δημοτικό κυμαίνονται μεταξύ €4.200-€4.275 και για το γυμνάσιο μεταξύ €4.600-€5.400.

Το σχολείο δίνει τη δυνατότητα ακόμα και στους γονείς να μάθουν τη γαλλική γλώσσα, προσφέροντας απογευματινά μαθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα