Το ΚΣ ΕΔΕΚ για Ημικρατικούς και αποκοπή για ευάλωτες ομάδες

11:46 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση τόσον της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου όσο και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και το ίδιο συμβαίνει και με την Αρχή Λιμένων Κύπρου ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου», δήλωσε σήμερα ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ

Κωστής Ευσταθίου.

Σε διάσκεψη Τύπου μαζί με την Αναπληρωτή Γραμματέα της Θεματικής Δικαιοσύνης του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο κ. Ευσταθίου είπε ότι «όλοι οι πιο πάνω οργανισμοί έχουν δημιουργηθεί προς το δημόσιο συμφέρον και έχουν δική τους διοίκηση υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας»

Πρόσθεσε ότι «ως εκ του και με βάση το άρθρο 122 του Συντάγματος όλοι οι πιο πάνω ημικρατικοί οργανισμοί εμπίπτουν στην έννοια της δημόσιας υπηρεσίας και οιαδήποτε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ή στο καθεστώς ελέγχου αυτών απαγορεύεται εκτός και αν προκύψει τροποποίηση του Συντάγματος σύμφωνα με τις αυστηρές διατάξεις των άρθρων 179 και 182 του Συντάγματος».

Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι «η προχειρότητα επομένως και η ταχύτητα με την οποία προστρέχουν οι κυβερνώντες να ικανοποιήσουν τις παράνομες και αυθαίρετες απαιτήσεις της Τρόικας δεν βρίσκουν έρεισμα στο Σύνταγμα ως του υπέρτατου νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εξάλλου, σε δήλωση αναφορικά με την αποκοπή συνεισφοράς για στήριξη των ευάλωτων ομάδων προέβη ο Γραμματέας του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, «το ΚΣ ΕΔΕΚ, αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες που θα μπορούσαν να υπάρξουν σε σχέση με τα συστήματα της Κυβέρνησης για την εισφορά αλληλεγγύης, στην πρόταση του έχει υιοθετήσει ακριβώς τις ίδιες κλίμακες και ποσοστά που εφαρμόζονται για την έκτακτη εισφορά που ήδη αποκόπτεται».

Ο κ. Παπαδάκης είπε πως «θεωρούμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει αποκοπή της συνεισφοράς από τα όσα περιγράφονται σε σημερινό δημοσίευμα».

«Το Κ.Σ ΕΔΕΚ θα αποστείλει στη Γενική Λογίστρια την πρόταση του όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι βασίζεται στο υπάρχον σύστημα της έκτακτης αποκοπής», είπε καταλήγοντας ο κ. Παπαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα