Τουρκικά δημοσιεύματα για την οικονομία στην Κύπρο

19:03 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Η νότια Κύπρος αναζητεί πηγή για τους μισθούς» η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» γράφει ότι ενώ συνεχίζονται ακόμα οι προσπάθειες διάσωσης, η «ε/κ Κυβέρνηση» θα πρέπει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να βρει 75 εκ. ευρώ.

Η «ε/κ διοίκηση», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, βγήκε προς αναζήτηση πηγής για να μπορέσει να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση της Κύπρου εξαρτά τις

ελπίδες της στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης στη βοήθεια που αναμένεται. Η ΕΕ θα δώσει βοήθεια στους Ε/κ ύψους 10 δις ευρώ, γράφει.

Στο μεταξύ, αναφέρεται, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από παράκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι θα κάνουν μια αναπροσαρμογή του χρέους της Κύπρου, ύψους 2.5 δις ευρώ. Προστίθεται πως συνεχώς αυξάνονται οι πολίτες που λαμβάνουν βοήθεια σε τρόφιμα. Αρμόδιοι του Ερυθρού Σταυρού ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που περιμένουν στις ουρές, υπάρχουν και άνθρωποι που οδηγούν BMW και Mercedes.

Στο ίδιο θέμα, αναφέρεται η «Σαμπάχ» με τίτλο «Οι Ε/κ έχουν ανάγκη από 10 εκ δολάρια». Η «Τουρκιγιέ» κάνει αναφορά στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εμπορίου, Νίκου Ρολάνδη με τίτλο «Να συνεργαστούμε στο φυσικό αέριο με την Τουρκία, διότι έτσι θα είμαστε πιο κερδισμένοι» και γράφει πως ο κ. Ρολάνδης δήλωσε πως «εάν έχουμε εμπιστοσύνη στην Τουρκία στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, γιατί να μην συνεργαστούμε στο φυσικό αέριο. Ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός».

Keywords
Τυχαία Θέματα