Βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο το Μάιο

18:24 30/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Βελτίωση που ξεπέρασε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, κατέγραψε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο το Μάιο, ενώ θετικότερο έγινε επίσης το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Όπως προκύπτει από τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες

και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, κυμάνθηκε στην Ευρωζώνη το Μάιο στις 89,4 μονάδες από 88,6 μονάδες τον Απρίλιο. Στο σύνολο της ΕΕ ο δείκτης αυξήθηκε στις 90,8 μονάδες από 89,7.

Στην Κύπρο ο Δείκτης από τις 64,4 μονάδες που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών τον Απρίλιο, κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο στις 75,1 μονάδες. Στην Ελλάδα ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε 93,8 μονάδες από τις 89,2 το Απρίλιο.

Αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες, στην Κύπρο καταγράφηκε βελτίωση στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των καταναλωτών, ενώ επιδεινώθηκε ο δείκτης των κατασκευών.

Ο δείκτης υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 11,6 μονάδες, ο δείκτης της βιομηχανίας επίσης αυξήθηκε κατά 14,2 μονάδες. Αύξηση κατέγραψαν επίσης οι δείκτες καταναλωτή 9,1 μονάδες, λιανικού εμπορίου 8,6 μονάδες και των κατασκευών κατά 9,4 μονάδες.

Τέλος βελτιώθηκε και ο δείκτης προσδοκιών στους κόλπους των επιχειρηματιών για την απασχόληση κατά 17,9 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα