Βγενόπουλος: Η Επιτροπή Θεσμών λειτουργεί σαν forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας

15:40 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις για την παρουσία της διαχειρίστριας της Λαϊκής Αντρης Αντωνιάδη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής διατυπώνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή “λειτουργεί σαν forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας χωρίς αντίλογο”.

“Η κα. Άντρη Αντωνιάδη κατηγορείται ήδη ενώπιον της Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης για τα σοβαρά ποινικά

αδικήματα της αυτουργίας σε απάτη επί δικαστηρίου και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Με τα όσα ανακριβή και δυσφημιστικά κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών απλώς επιβαρύνει την θέση της και διαπράττει νέα ποινικά αδικήματα”, υποστηρίζει σε ανακοίνωση ο κ. Βγενόπουλος.

Προσθέτει ακόμη ότι “δυστυχώς, η Επιτροπή Θεσμών συνεχίζει να λειτουργεί σαν forum ατεκμηρίωτης λασπολογίας χωρίς αντίλογο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την λειτουργία της σύμφωνα με τις αρχές ενός Κράτους Δικαίου, αφού το τεκμήριο αθωότητας έχει μετατραπεί σε τεκμήριο ενοχής και μάλιστα χωρίς στοιχεία, αλλά μόνον με λαϊκίστικους αφορισμούς”.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει ότι ακόμη ότι “ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας ο ισχυρισμός της κας. Αντωνιάδη ότι `η διοίκηση της Τράπεζας απαρτιζόταν από στελέχη που δεν γνώριζαν τον τραπεζικό τομέα`”.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, “στην ομάδα των στελεχών της ΛΑΪΚΗΣ που προήρχοντο από υψηλόβαθμες θέσεις της EUROBANK, της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, της HSBC, της UBS, της DEUTSCHE BANK κ.λ.π., η κα. Αντωνιάδη δεν θα είχε καμία τύχη να συμπεριληφθεί ούτε καν στο δεύτερο επίπεδο της ιεραρχίας”.

“Άλλωστε το 2010 είχε κάνει interview με τον κ. Μπουλούτα και τον κ. Κουννή προκειμένου να προσληφθεί στην ΛΑΪΚΗ και είχε απορριφθεί”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα