Υπό κράτηση δύο ύποπτοι για τον πενταπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

13:16 27/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης εναντίον δύο ατόμων, από το Παραλίμνι, ηλικίας 39 και 28 ετών αντίστοιχα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης και παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών.

Τα δύο άτομα συνελήφθηκαν χθες Παρασκευή ως ύποπτοι στα πλαίσια διερεύνησης του πενταπλού φόνου που έγινε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Όπως

αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, μετά την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι τα δύο άτομα φέρεται να έχουν ανάμειξη στο πενταπλό φόνο. Συγκεκριμένα, ο εξεταστής της υπόθεσης αναφέρθηκε σε δύο αναπάντητες κλήσεις που έκανε ο 39χρονος στον 28χρονο το βράδυ του φόνου, λίγο πριν τους φόνους των τριών Κυπρίων και των δύο Ρουμάνων.

Η πρώτη αναπάντητη κλήση, σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο Δικαστήριο έγινε ενώ τα πέντε θύματα βρισκόντουσαν μέσα στη δισκοθήκη «Soho» στην Αγία Νάπα και η δεύτερη την ώρα που αυτά βρίσκονταν έξω από τη δισκοθήκη και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο που θα τους μετέφερε σε άλλο κέντρο διασκέδασης.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο 39χρονος που συναντήθηκε με τα πέντε θύματα τόσο εντός όσο και εκτός της δισκοθήκης, παρακολουθούσε τις κινήσεις τους και ενημέρωνε τον 28χρονο ο οποίος με τη σειρά του καθοδηγούσε τηλεφωνικώς τον εκτελεστή.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι η Αστυνομία εξασφάλισε την περασμένη Τετάρτη 24 Ιουλίου γραπτή μαρτυρία από άτομο εντός των Κεντρικών Φυλακών που φαίνεται να εμπλέκει τον 28χρονο στην υπόθεση του πενταπλού φόνου. Το άτομο αυτό ήταν σε συχνή επαφή με τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, τον ένα εκ των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση του πενταπλού φόνου.

Μετά τη σύλληψη του 39χρονου και του 28χρονου, η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις οικίες τους. Από το σπίτι του πρώτου υπόπτου κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα κι εφτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ από το σπίτι του δεύτερου κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα κι ένα απόκομμα κάρτας κινητής τηλεφωνίας. Ο 39χρονος ανακρινόμενος προφορικά από την Αστυνομία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν. Ο 28χρονος αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε ανάμειξη του στην υπόθεση του πενταπλού φόνου και έδωσε γραπτή κατάθεση το περιεχόμενο της οποίας θα διερευνηθεί.

Σημειώνεται ότι για τη συμπλήρωση του ανακριτικού έργου, θα ληφθούν περίπου 15 καταθέσεις, θα ανακριθούν εκ νέου οι δύο ύποπτοι, θα εξεταστούν δικανικά όλα τα κινητά τηλέφωνα και οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν τόσο στα σπίτια των υπόπτων, όσο και στο κελί του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου στις Κεντρικές Φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα