Υποστήριξη στο έργο της κυπριακής Προεδρίας από ΕτΠ

20:27 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υποστήριξή τους στο έργο που έχει μπροστά της η κυπριακή Προεδρία και την ικανοποίησή τους που οι προτεραιότητές της συμπίπτουν με τους στόχους της Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) εξέφρασαν οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων της.

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Δήμων στην 96η Σύνοδο της Ολομέλειας της ΕτΠ που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Ιουλίου στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Υφυπουργό Προεδρίας

αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων της ΕτΠ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο έργο που έχει μπροστά της η Κυπριακή Προεδρία και την ικανοποίησή τους που οι προτεραιότητές της συμπίπτουν με τους στόχους της ΕτΠ», αναφέρεται.

Παράλληλα προστίθεται ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα Διαρθρωτικά Ταμεία και την πορεία των διαβουλεύσεων, καθώς για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές αποτελούν βασικό μέσο ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα της Ολομέλειας περιελάμβανε ακόμα συζήτηση για το άσυλο και την μετανάστευση με την Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για τις Eσωτερικές Yποθέσεις Cecilia Malmström, και παρέμβαση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Werner Hoyer.

«Ο διάλογος με τον κ. Hoyer ήταν μια ευκαιρία προετοιμασίας της νέας φάσης ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων, με έναρξη την τρέχουσα συμμετοχή της ΕΤΕπ στη συγχρηματοδότηση έργων των διαρθρωτικών ταμείων σε ολόκληρη την ΕΕ», αναφέρεται.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΕτΠ εξελέγην ως Πρόεδρος της για τα επόμενα δυόμιση χρόνια ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Κοινότητας της Περιφέρειας της Μούρθια, Ισπανίας Ramón Luis Valcárcel Siso.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία στην ΕτΠ απαρτίστηκε από τον επικεφαλής και Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών Γεώργιο Γεωργίου και τα μέλη της, την Δημοτικό Σύμβουλο Λευκωσιάς Ελένη Λουκαΐδου, τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Ζώδιας Χριστόδουλο Κώστα Καττιρτζή, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αμμοχώστου Κώστα Χατζηκακού, και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Ειρήνης Κερύνειας Δήμο Γιάγκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα