Δικογραφία εις βάρος 13χρονου… χάκερ!

Ο ανήλικος είναι μέλος της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.).

Δικογραφία εις βάρος 13χρονου σχηματίστηκε για συμμετοχή στην ομάδα χάκερ Greek Hacking Scene (G.H.S.),

η οποία ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών». Ωστόσο, ο ανήλικος δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο ανήλικος, με ειδική τεχνική, υφάρπαζε, μεταξύ άλλων, κωδικούς από προφίλ χρηστών ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 30 σκληροί δίσκοι, οκτώ φορητοί υπολογιστές, δύο server, επτά usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τη διερεύνηση των πειστηρίων, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές «επιθέσεις» και αλλοίωση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του ΟΑΣΑ, καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα