Επιμένει η Τρόικα για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015

Τον κεντρικό στόχο της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στο κράτος μέχρι το 2015 κατά τουλάχιστον 150.000 επαναβεβαίωσαν η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και οι εκπρόσωποι της Τρόικας, που επισκέφθηκαν το υπουργείο. Ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων – προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη, που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε

τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιούργησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου κάθε φορέας καταχωρεί τα στοιχεία του, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έγινε αναφορά στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό κράτος.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας, το μέτρο της εφεδρείας υπήρξε το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα