2η Επιστημονική Ημερίδα: Ιατρική & Δικαιοσύνη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΙΑΤΡΙΚΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Η Νομική Επιστήμη συναντά τη Σύγχρονη Ιατρική».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 09.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», στο ΜΗΤΕΡΑ.

Σκοπόςτης ημερίδας είναι να εξετάσει τηνταχεία και ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίαςστον τομέα της σύγχρονης Ιατρικής, ηοποία εγείρει

νέα νομικά και ηθικάζητήματα. Αυτά τα θέματα, που απαιτούντη συνδρομή της Νομικής Επιστήμης γιατην ανάλυση και επίλυσή τους, θααποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης απόέγκριτους επιστήμονες του ιατρικού καινομικού κλάδου.

Ηημερίδα αποσκοπεί στη δημιουργίαπροβληματισμών, στην προώθηση ουσιαστικώνσυζητήσεων, αλλά και στην ανάδειξηλύσεων σε καθημερινά και επίκαιραζητήματα στον χώρο της υγείας. Μερικάαπό τα θέματα που θα αναλυθούνπεριλαμβάνουν:

ΕφαρμογήΝέων ΤεχνολογιώνΙατρικώςΥποβοηθούμενη ΑναπαραγωγήΙατρικήΕυθύνηΕυθανασίαΜεταμοσχεύσειςΚλινικέςΔοκιμέςΥποχρεωτικότηταεμβολιασμού

Ηοργανωτική επιτροπή της Ημερίδας πουαπαρτίζεται από τον ΠάριΚοσμίδη,τον ΑθανάσιοΣκουτέλη,τον ΕμμανουήλΛασκαρίδη,τον ΑθανάσιοΠαπαγεωργάκηκαι την ΚατερίναΣκουτέλη,έδωσε έμφαση τόσο στη θεματολογία όσοκαι στους εισηγητές, ώστε να δημιουργηθείμια ελκυστική ημερίδα και για τους δύοεμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, καινοτομίααποτελεί η δημιουργία σε κάθε θεματικήενότητα του θεσμού των «σχολιαστών»που ουσιαστικά είναι οι συζητητές πουθα μεταφέρουν στο κοινό την εμπειρίακαι τους προβληματισμούς τους. 

Ηείσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό καιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουντην ημερίδα με φυσική παρουσία στοσυνεδριακό κέντρο ή διαδικτυακά μέσωζωντανής μετάδοσης.

Γιαπερισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτετην σελίδα της ημερίδας πατώντας εδώ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
2η Επιστημονική Ημερίδα, Ιατρική, Δικαιοσύνη, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024,2i epistimoniki imerida, iatriki, dikaiosyni, savvato 28 septemvriou 2024