Kατά συρροή δολοφόνοι που... πήγαν σε τηλεπαιχνίδια -Απίστευτες και σοκαριστικές ιστορίες

Σε αρκετούς από τους κατά συρροή δολοφόνους, αρέσει να εμφανίζονται στην τηλεόραση και συγκεκριμένα σε τηλεπαιχνίδια.

Ένα παράδειγμα είναι ο Ρόντνεϊ Αλκάλα, ο οποίος συμμετείχε στο επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι «The Dating Game» το 1978. Η ιστορία του έγινε ταινία στο Netflix με τίτλο «Woman of the Hour», με σκηνοθέτιδα και πρωταγωνίστρια την Άννα Κέντρικ.

Η περίπτωση του Τζον Κούπερ

Υπάρχει επίσης ο Τζον Κούπερ, ο οποίος συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου διαγωνισμού με βελάκια «Bullseye» το 1989. Χρόνια αργότερα, πήγε στη φυλακή

για φόνο και πλάνα από την εμφάνισή του στην εκπομπή χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Γιατί οι serial killers θέλουν να βγαίνουν στην τηλεόραση

Ο ποινικός ψυχίατρος Dr. Sohom Das δήλωσε στην Daily Mail, ότι οι δολοφόνοι έχουν «εγγενείς ναρκισσιστικές τάσεις» που ωθούν ορισμένους από αυτούς να βγουν στην τηλεόραση.

«Τα ναρκισσιστικά άτομα έχουν μια διογκωμένη αίσθηση αυτοπεποίθησης και μια ανάγκη για θαυμασμό, οπότε μπορεί κυριολεκτικά να βγάλουν τον εαυτό τους στην τηλεόραση ως πλατφόρμα για να τους θαυμάσουν», δήλωσε ο Das.

«Η εμφάνιση σε αυτές τις εκπομπές θα μπορούσε να δώσει σε αυτούς τους δολοφόνους την ευκαιρία να επιδείξουν τα θεωρούμενα ταλέντα τους, τη γοητεία και την ευφυΐα τους», πρόσθεσε ο Das.

Ο ποινικός ψυχίατρος σημείωσε επίσης, ότι για τους ανθρώπους που ζουν «μια μοναχική και συχνά προβληματική ζωή», κάτι που ισχύει για τους περισσότερους κατά συρροή δολοφόνους, «η προοπτική να βγουν στην τηλεόραση» είναι πολύ «ελκυστική» γι' αυτούς.

Η περίπτωση του Ρόντνεϊ Αλκάλα

Αυτό ίσχυε σίγουρα για τον Αλκάλα, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους (οι αρχές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός ξεπερνά τους 100) μεταξύ 1971 και 1979.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του 1978 του «The Dating Game», το «Ραντεβού στα Τυφλά» δηλαδή. Η Σέριλ Μπράντσοου, που καθόταν στην άλλη πλευρά του διαχωριστικού, επέλεξε τον Αλκάλα, αλλά τελικά δεν βγήκε ραντεβού μαζί του, επειδή είχε έναν κακό προαίσθημα γι' αυτόν.

Ο Αλκάλα συνελήφθη το 1979 και αργότερα καταδικάστηκε σε θάνατο στην Καλιφόρνια για πέντε φόνους. Στη συνέχεια καταδικάστηκε επίσης σε 25 χρόνια έως ισόβια για δύο φόνους που διαπράχθηκαν στη Νέα Υόρκη. Ο Αλκάλα πέθανε σε φυλακή της Καλιφόρνια το 2021 από απροσδιόριστα φυσικά αίτια σε ηλικία 77 ετών.

Η περίπτωση της Λόρι Βάλλοου

Η Λόρι Βάλλοου είναι μια άλλη δολοφόνος που συμμετείχε σε ένα τηλεπαιχνίδι. Εμφανίστηκε στον «Τροχό της Τύχης» το 2004. Η Βάλλοου, η οποία τότε ονομαζόταν Lori Ryan, μίλησε για την οικογένειά της στον οικοδεσπότη Pat Sajak στην εκπομπή. Αργότερα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για αρκετές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένης της 17χρονης κόρης της Tylee και του 7χρονου γιου της JJ.

Οι περιπτώσεις των Έντουαρντ Γουέιν Έντουαρντς και Πολ Κάρι

Ο Έντουαρντ Γουέιν Έντουαρντς, ένας άλλος κατά συρροή δολοφόνος, εμφανίστηκε στο τηλεπαιχνίδι «To Tell the Truth» το 1972, αφού είχε αποδράσει από τη φυλακή, είχε ληστέψει βενζινάδικα και είχε μπει στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI. Διέπραξε αρκετές δολοφονίες μετά τη συμμετοχή του στην εκπομπή και συνελήφθη το 2009. Πέθανε από φυσικά αίτια στη φυλακή το 2011 σε ηλικία 77 ετών.

Ένας άλλος δολοφόνος, ο Πολ Κάρι, διαγωνίστηκε στο «Jeopardy!» το 1989 και κέρδισε 24.000 δολάρια. Πέντε χρόνια αργότερα, δηλητηρίασε τη σύζυγό του, Λίντα, για να εισπράξει πάνω από 500.000 δολάρια σε χρήματα από ασφάλειες και άλλα οφέλη. Ο Κάρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kατά, -Απίστευτες,Kata, -apisteftes