Noval Property: Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι «NOVAL» με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €2,78 ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Noval Property

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανακοινώνει ότι, τα συνολικά αντληθέντα

κεφάλαια της αύξησης με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων (η «Αύξηση»), μέσω δημόσιας προσφοράς (η «Δημόσια Προσφορά»), πριν από την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, ανέρχονται σε συνολικό ποσό €48.339 χιλ.

Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ύψους €5.528 χιλ., τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μέσω της Δημόσιας Προσφοράς (τα «Καθαρά Αντληθέντα Κεφάλαια») διαμορφώνονται σε €42.811 χιλ. και θα διατεθούν από την Εταιρεία, σύμφωνα με την ενότητα 4.1.4 «Λόγοι της Προσφοράς και Χρήση των Εσόδων» του από 22.05.2024 Ενημερωτικού Δελτίου, εντός σαράντα οκτώ (48) μηνών από την ημερομηνία πιστοποίησης της Αύξησης, για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει (i) την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της Εταιρείας ή/και της συμμετοχής της «THEGRID Α.Ε.» (η «Συμμετοχή»), καθώς και (ii) την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων.

Αναφορικάμε τη χρήση (i), σε περίπτωση που κατευθυνθούνκεφάλαια για την ανάπτυξη ακινήτων τηςΣυμμετοχής, τα κεφάλαια αυτά θακατευθυνθούν σε αυτήν μέσω αύξησηςμετοχικού κεφαλαίου. Αναφορικά με τηχρήση (ii) σημειώνεται ότι, στις περιπτώσειςκατά τις οποίες η συναλλαγή αφορά εξαγοράεταιρείας, η χρήση των καθαρών αντληθέντωνμέσω της Δημόσιας Προσφοράς κεφαλαίωνθα αφορά το τίμημα της συναλλαγής απότην πλευρά της Εταιρείας ή/και τιςεπενδύσεις (Capex) από την πλευρά τηςεκάστοτε εξαγορασθείσας εταιρείας, γιαανάπτυξη νέων ακινήτων.

Επιπλέοντων ανωτέρω, σε περίπτωση έμμεσηςαπόκτησης ή/και ανάπτυξης νέων ακινήτων,τα Καθαρά Αντληθέντα Κεφάλαια δύναταινα κατευθυνθούν μέσω αυξήσεων μετοχικούή εταιρικού κεφαλαίου σε έτερες,υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες εταιρείεςή εταιρείες συμμετοχών, στις οποίες θασυμμετέχει η Εταιρεία άμεσα ή/και έμμεσα.Οι προαναφερθείσες έτερες εταιρείες,θα τα διαθέτουν απευθείας με αποκλειστικόσκοπό την απόκτηση νέων ή/και ανάπτυξηυφιστάμενων δικών τους ακινήτων.

Τακεφάλαια που θα αντληθούν μέσω τηςΑύξησης, έως την πλήρη διάθεσή τους, θατοποθετούνται σε καταθέσεις όψεως ή/καισε προθεσμιακές καταθέσεις, συμφωνίεςεπαναγοράς ή και άλλα επενδυτικά προϊόνταχαμηλού κινδύνου.

ΗΕταιρεία θα ενημερώνει το Χ.Α. και τηνΕπιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τηνισχύουσα νομοθεσία, παράγραφος 4.1.1 τουΚανονισμού Χ.Α., καθώς και τις αποφάσεις25/06.12.2017 του Δ.Σ. του Χ.Α. και 8/754/14.04.2016 τουΔ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπωςισχύουν, σχετικά με τη διάθεση τωναντληθέντων κεφαλαίων. Επιπλέον, ηΕταιρεία δεσμεύεται ότι για τυχόντροποποιήσεις της χρήσης των αντληθέντωνκεφαλαίων, καθώς και για κάθε επιπρόσθετησχετική πληροφορία, θα τηρήσει ταπροβλεπόμενα από τις διατάξεις τουάρθρου 22 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύει, καιθα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, τουςμετόχους, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράςκαι τη Διοικούσα Επιτροπή ΧρηματιστηριακώνΑγορών του Χ.Α., σύμφωνα με τις διατάξειςτης νομοθεσίας της Κεφαλαιαγοράς.

Ηενημέρωση του επενδυτικού κοινού γιατη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίωνπραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικήςιστοσελίδας του Χ.Α. και της Εταιρείας,του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α.,καθώς και, όπου απαιτείται, με τα μέσαπου προβλέπονται στον Ν. 3556/2007, όπωςισχύει.

Η Εταιρεία ενημερώνει ότι, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χ.Α. κατά τη συνεδρίαση της 04.06.2024 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά Αξιών του Χ.Α. Οι μετοχές της Εταιρείας τηρούνται σε άυλη μορφή και θα καταχωριστούν στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων που δήλωσε κάθε δικαιούχος κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά. Η καταχώριση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, 126.431.958 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών (ήτοι, των 107.467.164 υφιστάμενων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, των 17.388.025 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών από την Αύξηση και των 1.576.769 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών που προέκυψαν από τη μετατροπή ομολογιών του κοινού και υπό όρους υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε μετοχές της Εταιρείας ομολογιακού δανείου, το οποίο εξέδωσε η Εταιρεία στις 05.10.2023, και οι οποίες αναλαμβάνονται στο σύνολό τους από την EBRD), στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 04.06.2024.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου αρχίζει η διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οκωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχήςείναι «NOVAL»με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξηςδιαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείαςείναι €2,78 ανά μετοχή, ίση με την τιμήδιάθεσης που καθορίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Noval Property, Ξεκινά, Χρηματιστήριο Αθηνών,Noval Property, xekina, chrimatistirio athinon