O Μπιλ Γκέιτς μιλάει για τα 4+1 πράγματα που θα φοβόταν αν ήταν τώρα νέος

O δισεκατομμυριούχος Mπιλ Γκέιτς προειδοποιεί τις νεότερες γενιές για τέσσερις πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Αν ο Μπιλ Γκέιτς ήταν πάλι νέος, λέει ότι θα φοβόταν περισσότερα από όλα την ατομική βόμβα, γράφει το Bussiness Insider.

«Υπάρχουν, ξέρετε, περίπου τέσσερα ή πέντε πράγματα που είναι πολύ τρομακτικά, και το μόνο που πραγματικά καταλάβαινα και ανησυχούσα πολύ όταν ήμουν νέος ήταν ο πυρηνικός πόλεμος», δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του. Ο ιδρυτής της Microsoft

και νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Γκέιτς μοιράστηκε την άποψή του για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Οι 4+1 κίνδυνοι που βλέπει ο Mπιλ Γκέιτς

«Σήμερα νομίζω ότι θα προσθέταμε την κλιματική αλλαγή, τη βιοτρομοκρατία σε μορφή πανδημίας και τη διατήρηση του ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης σε κάποια μορφή», δήλωσε ο Γκέιτς. «Έτσι, ξέρετε, τώρα έχουμε τέσσερα σημεία». Ο Γκέιτς απαρίθμησε επίσης την κοινωνική πόλωση ως πιθανό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι «η νεότερη γενιά πρέπει να φοβάται πολύ αυτά τα πράγματα».

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκέιτς εντοπίζει αυτούς τους συγκεκριμένους... τομείς ανησυχίας. Σε ανάρτηση στο ιστολόγιο του 2023, ο Γκέιτς ανέφερε ότι όσο μεγαλώνει η οικογένειά του, τόσο μεγαλώνει και η επιθυμία του να βελτιώσει τον κόσμο στον οποίο ζουν.

«Ένα εγγόνι σε κάνει να σκέφτεσαι πώς θα διασφαλίσουμε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο - πολιτική, υγεία, κλίμα κ.λπ.» έγραψε, τότε.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι η κοινωνία υποφέρει από έλλειψη ευφυΐας. Αλλά, από αυτή την άποψη, πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, παρά ένα περαιτέρω πρόβλημα. Παρά τις πιθανώς κατακλυσμιαίες δυνατότητες της τεχνολογίας για τις οποίες κάποιοι έχουν προειδοποιήσει, ο Γκέιτς πιστεύει ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί παραγωγικά.

«Δεν έχουμε τόσο πολλούς ειδικούς γιατρούς, ανθρώπους που μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα», δήλωσε ο Γκέιτς. Ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε: «Η τεχνητή νοημοσύνη, με την πάροδο του χρόνου -και οι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν για τα χρονικά πλαίσια- θα καταστήσει τη ''νοημοσύνη'' ουσιαστικά δωρεάν».

Παρά τις προκλήσεις, ο Γκέιτς δήλωσε πως εξακολουθεί να αναμένει ότι οι πολίτες του μέλλοντος θα είναι σε μεγάλο βαθμό σε καλύτερη κατάσταση αν αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.

«Αν δεν λύσουμε κάποια από αυτά τα μεγάλα προβλήματα, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα», δήλωσε ο Γκέιτς. «Το Αλτσχάιμερ, η παχυσαρκία, ξέρετε, θα έχουμε μια θεραπεία για τον HIV, θα έχουμε απαλλαγεί από την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την ελονοσία. Οι ρυθμοί της καινοτομίας είναι σήμερα μεγαλύτεροι από ποτέ».

Ο φόβος μπορεί συχνά να λειτουργήσει παραλυτικά. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, ο Γκέιτς πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί μια κινητήρια δύναμη για τις νεότερες γενιές. «Στην πραγματικότητα, σε κάποιον βαθμό, θα υπερβάλλουν για την πιθανότητα και ίσως για τον αντίκτυπο κάποιων από αυτές τις προκλήσεις προκειμένου να ενεργοποιήσουν τους ανθρώπους για να διασφαλίσουν ότι θα τις αντιμετωπίσουμε», δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα