Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σπάσετε μόνοι σας σπυράκι -Το «τρίγωνο του θανάτου» που πρέπει να αποφύγετε

Μην σπάτε μόνοι σας τα σπυράκια, συμβουλεύουν εδώ και χρόνια οι δερματολόγοι, οι περισσότεροι όμως δεν γίνεται να αντισταθούν.

Έτσι, η δερματολόγος Δρ Mamina Turegano αποκάλυψε πώς σε τέσσερα βήματα μπορείτε να σπάσετε ένα σπυράκι στο σπίτι, χωρίς να απευθυνθείτε σε ειδικό.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, η δερματολόγος σύστησε αρχικά σε όσους

πάσχουν από ακμή να προσπαθήσουν αρχικά να απαλλαγούν από τα σπυράκια ακολουθώντας κάποια προϊόντα που δεν απαιτούν συνταγογράφηση, ακόμα και με ειδικά έμπλαστρα που εφαρμόζονται πάνω στο σπυρί.

Εάν το σπυράκι επιμένει και εξακολουθεί να φαίνεται ότι πρόκειται να σπάσει, συμβούλεψε τους ακόλουθούς της αρχικά να αποστειρώσουν τα χέρια τους και την περιοχή γύρω από το σπυράκι με οινόπνευμα. Στη συνέχεια σύστησε να τρυπήσουν το σπυράκι με μία βελόνα μετρητών σακχάρου, μία δηλαδή πολύ μικροσκοπική βελόνα, για να ανοίξει η επιφάνεια και να μην προκληθεί μεγάλη ζημιά. Το επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσουν λίγη πίεση με δύο βαμβακερές μπατονέτες στο σπυρί. «Όταν σπάτε ένα σπυράκι, είναι πολύ σημαντικό να μην ασκείτε μεγάλη πίεση, διαφορετικά θα πάθετε πολύ περισσότερη φλεγμονή και θα οδηγήσουν σε ουλές», εξήγησε.

Μην πειράζετε το «τρίγωνο του θανάτου»

Τέλος, προειδοποίησε τους ακόλουθούς της να μην πειράζουν όποιο σπυράκι εμφανίζεται στο «τρίγωνο του θανάτου», την περιοχή δηλαδή στο κέντρο του προσώπου που εκτείνεται από τη μύτη μέχρι τις κάτω γωνίες του στόματος.

Την ίδια προειδοποίηση είχε απευθύνει και ο Δρ Mark Strom, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Με βίντεο στο TikTok τόνισε ότι το «τρίγωνο του θανάτου» είναι το μόνο σημείο στο πρόσωπό του όπου δεν θα έσπαγε ποτέ σπυράκι.

«Το να σπάτε τα σπυράκια στο κέντρο του προσώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η περιοχή του προσώπου από τη γέφυρα της μύτης μέχρι τις γωνίες του στόματος έχει φλέβες που συνδέονται απευθείας με τον εγκέφαλο μέσω ενός αιμοφόρου αγγείου που ονομάζεται σπηλαιώδης κόλπος», είπε.

Εξήγησε ότι ο τραυματισμός του δέρματος σε αυτήν την κρίσιμη περιοχή μπορεί να εισαγάγει «μία εστία μόλυνσης στην κυκλοφορία του αίματος». Αυτή η μόλυνση μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στον εγκέφαλο, και σε σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός, -Το,aftos, -to