Αμφισβήτηση Ανδρουλάκη χωρίς αιτία

Είναι εκτός κάθε πολιτικής λογικής και δεοντολογίας, να ζητούν κάποιοι από τον Ανδρουλάκη να τους «αδειάσει την γωνιά», ένα πολιτικό αρχηγό που εκλέχτηκε πανηγυρικά μόλις πριν 2.5 χρόνια, έχει δώσει 5 εκλογικές μάχες, ανεβάζοντας 5 μονάδες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και έχει λειτουργήσει ως κοινοβουλευτικός αρχηγός μόνο για ένα χρόνο.

Ηεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, γιού τουΜαρίνου, με καταγωγή από το οροπέδιοΛασιθίου και το Αρκαλοχώρι, ξίνισε σεπολλούς.

Όμωςπρέπει να γνωρίζουν ότι από τα ίδιαχωριά και τα γειτονικά τους

καταγότανκαι ο Νίκος Καζαντζάκης και ο ΚαπετάνΜιχάλης και ας πάρουν το μήνυμα, επίσηςσημειώνω ότι ο μόνος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚτο 1974 ήταν από το Αρκαλοχωρι, ο αείμνηστοςΓιώργος Ψαράκης.

Εκείνοι δε που ζητούν να τους «αδειάσει την γωνιά» είναι αυτοί που πρόσφατα είχαν αναμετρηθεί μαζί του για να γίνουν Προέδροι του ΠΑΣΟΚ και έχασαν πανηγυρικά.

Μόλιςπρόσφατα, σε διαδοχικές εκλογικέςαναμετρήσεις, ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ μεΠρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη τα όριαμιας μικρής πολιτικά επισφαλούς ομάδαςκαι επανήλθε στον πυρήνα τής κεντρικήςπολιτικής σκηνής ως σοβαρή και υπολογίσιμηδύναμη, ως υπαρκτή πολιτική οντότητα,με προφανή προοπτική διακυβέρνησης,πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεωνκαι όχι ως πολιτικό συμπλήρωμα, όπως τοαντιμετώπιζαν μέχρι τις εκλογές τού2023.

Παρόλα αυτά, μερικοί εντελώς άκαιρα, εντελώςεπιπόλαια και ελπίζω όχι σκόπιμα, μετις αδιανόητες κινήσεις τους, δενεπιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει,να κεφαλαιοποιήσει τα πραγματικάπολιτικά δεδομένα όπως έχουν προκύψειαπό τις πρόσφατες πολιτικές αναμετρήσεις.

Αρνούνταιτην αντικειμενική πραγματικότητα μίαςκοινωνίας, που διαμαρτυρόμενη απέχειαπό τις πολιτικές διαδικασίες.

Στηνπενία σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων,ίππευσαν σε μια άκομψη έκφραση τούΑνδρουλάκη περί διαγραφών και αυτήνπεριφέρουν ως πολιτικό επιχείρημα.

Σύντροφοι,κυρίως εσείς που ακόμη δράτε ενεργάπολιτικά, αφιππεύστε για το καλό όλωνμας και κυρίως του ΠΑΣΟΚ και των πολιτώνπου αναζητούν μια σοβαρή πολιτικήέκφραση.

Σύντροφοικαι συντρόφισσες, που έχετε βάλει στοστόχαστρο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σταόρια τού πολιτικού κανιβαλισμού, τηςπολιτικής ανθρωποφαγίας, ηρεμήστε καισυμπεριφερθείτε επιτέλους πολιτικά,με ψυχραιμία και ας δούμε τα πραγματικάδεδομένα και μην οδηγείτε πάλι το ΠΑΣΟΚσε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, γίνετεέστω πιο ευπρεπείς στις διατυπώσειςσας, διότι στο τέλος ότι πείτε παραμένεικαι θα σας συνοδεύει.

Σύντροφοι,νομίζετε η και πιστεύετε, ότι με ταλεγόμενά σας, που τροφοδοτούν μόνο ταΜΜΕ προσφέρετε θετικά προς το ΠΑΣΟΚ;

ΟΑνδρουλάκης εκλέχτηκε πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ πριν 2,5 χρόνια, δεν πρόλαβε ναεκλεγεί και άρχισαν τις επιθέσεις, διότιδεν ήταν Βουλευτής και δεν μπορεί ναείναι αρχηγός χωρίς να είναι Βουλευτήςκλπ. κλπ.

Σήμερα,ο μεν Ανδρουλάκης που είναι μόνο έναχρόνο κοινοβουλευτικός Αρχηγός, γιατίμέχρι πρόσφατα άλλος λειτουργούσε γιαλογαριασμό του, έχει δώσει πέντε εκλογικέςμάχες και τις έχει κερδίσει όλες.

Στιςεθνικές εκλογές το 2023, το ΠΑΣΟΚ από 8.10%και 22 Βουλευτές του 2019, το πήγε στο 11.84%και 32 Βουλευτές, στις Ευρωεκλογές του2024, το ΠΑΣΟΚ από 7.72 % που είχε στιςΕυρωεκλογές του 2019, πήγε στο 12,79% καιαπό 2 Ευρωβουλευτές έχει πλέον 3 .

Στηντοπική αυτοδιοίκηση οι νίκες είναιπροφανείς και δεν χρειάζονται ιδιαίτερεςαναλύσεις, το ίδιο σε συλλογικούς φορείς,Επιμελητήρια πχ ΤΕΕ κλπ.

Αυτόςείναι ένας πρόχειρος απολογισμός, ενώκαι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είχανσημαντικές απώλειες σε όλα.

Ενώλοιπόν αυτά είναι τα αντικειμενικάδεδομένα, που προφανώς όλοι θα θέλαμενα είναι καλλίτερα και θα μπορούσε ναπάμε καλλίτερα, θα πρέπει να συζητήσουμετο γιατί και πως πρέπει να πορευτούμεσυνεχώς βελτιούμενοι.

Αντί αυτού έχει αρχίσει μια χωρίς προηγούμενο επίθεση εναντίον του και μάλιστα από στελέχη που έπρεπε να είναι πολιτικά υπεύθυνα, που δεν έχομε αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στις χειρότερες κρίσεις και συγκρούσεις του.

Ζητώλοιπόν κατά σειράν να περιγράψουνδημόσια το τι καταλογίζουν συγκεκριμέναστον Νίκο Ανδρουλάκη.

Α. Εκείνοι πού ήσαν υποψήφιοι Προέδροι του ΠΑΣΟΚ το 2021 και ηττήθηκαν κατά κράτος, τι ζητούν; θέλουν να πάρουν την ρεβάνς τους;

Β. Τι του καταλογίζουν εκείνοι που επιλέχθηκαν από τον ίδιο ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και εκλέχτηκαν.

Μηνμας πουν μόνο, ότι έκανε λάθος επιλογέςγια τους ίδιους, που τελικά εκλέχτηκανως τοπικοί άρχοντες.

Ο κατά τα άλλα συμπαθής Χάρης Δούκας, θέλει να φύγει από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, διότι απέτυχε στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ο Ανδρουλάκης τον επέλεξε ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων; Ας απαντήσει.

Μημας πείτε ότι ο Ανδρουλάκης έκανε λάθοςπου σας επέλεξε υποψήφιο Δήμαρχο τηςΑθήνας και μάλιστα θα θυμάστε όπως όλοιμας, ότι είστε ο μόνος στον οποίο δημόσιαδήλωσε την στήριξη του.

Δηλαδήσυμπαθέστατε κ. Δούκα, έκανε λάθος στιςεπιλογές του στην Τοπική αυτοδιοίκησηκαι μια και είστε μηχανικός μήπως έκανελάθος καιστιςεπιλογές στο ΤΕΕ;

Τέλοςζητώ από μερικά «παλιά» στελέχη, πουγνωριζόμαστε πολύ καλά, που έχουν βγειμετά κραυγών κατά Ανδρουλάκη, που όμωςήταν απόντες, δεν συμμετείχαν στηνδιαχείριση κρίσεων του ΠΑΣΟΚ, ναηρεμήσουν.

Νατους θυμίσω την κρίση που οδήγησε στηνδημιουργία της Σοσιαλιστικής πορείας,την κρίση στην ΓΣΕΕ το 1986, το περίφημοβρώμικο 89 στο Πεντελικό, την κρίση πουοδήγησε στην δημιουργία του ΔΗΚΚΙ, ακόμηστην σύγκρουση του 1996 και εννοώ στοσυνέδριο που έβγαλε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚτον Κώστα Σημίτη κλπ. κλπ. να τους θυμίσωεπίσης, ότι εγώ πάντα συμμετείχα σε όλεςτις κρίσεις, παίζοντας ενεργό ρόλο στοξεπέρασμα τους.

Καιπρέπει επίσης να γνωρίζουν, ότι όσοεύκολα μπορείς να μπεις σε μια κρίσηαπό επιπολαιότητα, τόσο δύσκολα βγαίνειςαπ αυτή.

Ναεπανέλθουν με επιχειρήματα, να τεκμηριώσουνκαι όχι με κραυγές και με τάσειςανθρωποφαγίας, στο γιατί πρέπει να πάμεσε εκλογές νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ καικυρίως γιατί πρέπει κατ αυτούς νααποδοκιμαστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε τι δηλαδή απέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης; Να αναφερθούν αντρίκια και παλληκαρήσια και όχι με υστερικές και απολίτικες κραυγές.

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, του δίνεται η μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσει ως μέντορας της Παράταξης του ΠΑΣΟΚ, να γίνει καταλύτης στο ξεπέρασμα των αντιθέσεων και να μην προστεθεί σαν μια άλλη παράμετρος μιας αχρείαστης και επιβλαβούς για το ΠΑΣΟΚ εξέλιξης.

*Ο Γιάννης Σουλαδάκης είναι πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμφισβήτηση Ανδρουλάκη,amfisvitisi androulaki