Μπελέρης: H Αλβανία ασφαλώς και δεν είναι κράτος δικαίου -Το ερώτημα είναι αν τη θέλουμε ανεξέλεγκτη ή όχι

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην ΕΕ.

«Η θέση της Αλβανίας είναι στην ΕΕ. Για πρώτη φορά τώρα, 15 Οκτωβρίου, μπήκανε ξεκάθαροι όροι και πια από διμερές θέμα ότι οι ελληνοαλβανικές διαφορές και η προστασία της ελληνικής μειονότητας είναι πολιτική της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι όροι ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, σοβαρό βήμα για την ελληνική μειονότητα

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το κείμενο μιλάει ξεκάθαρα για χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά το περιουσιακό, πότε θα αποδοθούν οι

περιουσίες και με ποια διαδικασία και «ένα άλλο θέμα που είχε να κάνει με τον αυτοπροσδιορισμό των μελών της ελληνικής μειονότητας, εκεί το κείμενο λέει ξεκάθαρα ότι εντός του έτους θα πρέπει να περάσουν τρεις εφαρμοστικοί νόμοι που έχουν να κάνουν με τον αυτοπροσδιορισμό και τη χρήση της γλώσσας στις επικοινωνίες του πολίτη με το κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες. Πιστεύω είναι ένα σοβαρό βήμα».

Ερωτηθείς για το αν θα τα τηρήσει ο Έντι Ράμα, ο ίδιος σχολίασε πως στην Αλβανία υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν αν πραγματικά θέλει, ενώ, αναφορικά με τις τουρκικές επενδύσεις, σημείωσε πως «η αντιπολίτευση και αναλυτές λένε πως δεν υπάρχουν τουρκικές επενδύσεις αλλά μαύρα λεφτά αλβανικά που πάνε βόλτα στην Τουρκία και ξαναγυρίζουν. Η Τουρκία οικονομικά είναι σε κακό χάλι».

Φρέντης Μπελέρης: Ασφαλώς και η Αλβανία δεν είναι κράτος δικαίου, αλλά το ερώτημα είναι αν τη θέλουμε ανεξέλεγκτη ή όχι

Σχετικά με το αν η Αλβανία είναι κράτος δικαίου για να ενταχθεί στην Ευρώπη, ο κ. Μπελέρης δήλωσε πως «ασφαλώς και δεν είναι. Τώρα, το ερώτημα που μπαίνει είναι αν θέλουμε μια Αλβανία στα πρόθυρα και να την ελέγχουμε ή μια Αλβανία ανεξέλεγκτη. Αυτό πιστεύω ότι επικράτησε στο τέλος και σωστά η ελληνική κυβέρνηση συνηγόρησε».

Η μοναδική λύση για την Αλβανία είναι στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο κ. Μπελέρης, σημειώνοντας πως «δεν συγκρίνεται το... εντός με το... εκτός Ευρώπης».

Τι είπε ο Φρέντης Μπελέρης για τη συμφωνία Αλβανίας-Ιταλίας

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Μελόνι - Ράμα για το μεταναστευτικό, ανέφερε πως είναι ένα πυροτέχνημα και δεν θα λειτουργήσει καθόλου.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, είπε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά ότι έχει αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα πολύ αποτελεσματικά. «Έχει αποδείξει αυτή η κυβέρνηση ότι πρέπει να την εμπιστευόμαστε στα εθνικά μας θέματα», υπογράμμισε ο κ. Μπελέρης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Φρέντη Μπελέρη:

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπελέρης, Ασφαλώς, Αλβανία,beleris, asfalos, alvania