Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη -Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε προσαγωγές ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από ευρεία επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, με τους αστυνομικούς να διεξάγουν παράλληλα έρευνα σε διάφορους χώρους και σπίτια για τον εντοπισμό περαιτέρω στοιχείων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 αυτόφωρες συλλήψεις

ατόμων στο πλαίσιο προανάκρισης, ενώ αναζητούνται συνολικά περίπου 60 άτομα. Σημειώνεται πως στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνονται περίπου 150 άτομα.
Η έρευνα των Αρχών αφορά τόσο στην υπόθεση θανάτου του αστυνομικού έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όσο και σε άλλα περιστατικά με οπαδικά επεισόδια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7η/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Μετά από 20 ημέρες, όπου έδινε μάχη, κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος.

Μαρινάκης: Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν χρόνο, να έχουμε εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη

Στην επιχείρηση της αστυνομίας αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής της κοινωνίας. Δεν ήταν η πρώτη δολοφονία. Μία βία που ξεκινούσε από τα γήπεδα, φτάσαμε στο σημείο να ακούμε να αφαιρούνται ανθρώπινες ζωές».

«Είχα μιλήσει, τότε, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, για την ευθύνη της πολιτείας και θέσαμε άμεσα μέτρα, με κόστος για τους χιλιάδες φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα τους. Όσα είπαμε τα κάναμε πράξη, με τις κάμερες, με τα εισιτήρια, όλα, έτσι ώστε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σε καλές συνθήκες, όπως στην Ευρώπη και να επιβάλλονται αυτοματοποιημένες ποινές σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες. Για την ποινική διάσταση της δολοφονίας, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να τη σχολιάζει. Έχω δεχθεί πολλές ερωτήσεις. Η απάντηση είναι: ας έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Μπορεί τέτοιες έρευνες να χρειάζονται χρόνο. Πολλοί και στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη εργάζονται πάνω σε πολλές υποθέσεις. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Θα γίνουν φαντάζομαι σχετικές ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα