Δίκη Πισπιρίγκου: Βροχή ερωτήσεων στην ιατροδικαστή Τσιόλα για την αιτία θανάτου της Ίριδας

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα συνεχίστηκε η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ιατροδικαστής ως προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας, ήταν εκείνη που είχε συντάξει την έκθεση θανάτου της Ίριδας και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου του ηλικίας έξι μηνών βρέφους ήταν η αγενεσία φλεβοκόμβου.

Στην κα Τσιόλα επιδείχθηκαν φωτογραφίες της Ίριδας με την πρόεδρο του δικαστηρίου να υποβάλει ερωτήσεις για

το πώς η μάρτυρας έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος οφείλεται σε αγενησία φλεβοκόμβου και όχι σε ασφυξία, που αναφέρει το κατηγορητήριο.

Όπως είπε η μάρτυρας, είχε αφήσει απροσδιόριστη την αιτία θανάτου της Ίριδας, επειδή ανέμενε τα αποτελέσματα από την παθολοανατόμο κα Αντιγόνη Μητσέλου .

«Η κα Μητσέλου, η παθολογοανατόμος, με κάλεσε μετά από καιρό και μου είπε ότι έχει τα αποτελέσματα και πως η αιτία θανάτου είναι σπάνια, αλλά η ίδια κάνει πολύ λεπτομερή δουλειά και μου έθεσε τη διαπίστωση για την αιτία θανάτου. Μου είπε «αγενεσία-υποπλασία ερεθισματαγωγού συστήματος καρδιάς».

Σαν έννοια το ήξερα, αλλά όχι στην καρδιά. Τη ρώτησα αν μπορούσε να βρίσκεται κάποιος εν ζωή με αυτό και μου είπε ότι γίνεται στα βρέφη.

Δεν είχα λάβει ξανά τέτοιο αποτέλεσμα», κατέθεσε.

Δίκη Πισπιρίγκου: Βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου στην κα Τσιόλα

Η κα Τσιόλα δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου για ποιο λόγο υιοθέτησε την αιτία θανάτου που συμπέρανε η παθολογοανατόμος, ενώ δεν ήταν συμβατή με άλλα ευρήματα και τη γενικότερη κατάσταση του βρέφους.

«Εγώ θα ζητούσα επανεκτίμηση, αν είχα εκείνες τις πληροφορίες τότε», απάντησε η ιατροδικαστής.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τις είχατε;Μάρτυρας: Όταν συζητήθηκε το θέμα με την κα Μητσέλου, γιατί να την αμφισβητήσω; Όταν εκ των υστέρων έλαβα τις πληροφορίες, αν γύριζα το χρόνο πίσω, θα ζητούσα μια εξειδικευμένη εξέταση.«Σήμερα όμως θα έλεγα ότι είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου»

Η πρόεδρος ρώτησε τη μάρτυρα, αν σήμερα θα επέμενε στην αρχική της έκθεση και απάντησε ότι θα άφηνε απροσδιόριστη αιτία θανάτου της Ίριδας. «Στις 18/8/2022 είχα καταθέσει στην ανακρίτρια ότι ως αιτία θανάτου είναι η ασφυξία.

Τότε δεσμεύτηκα από τη δεύτερη ιστοπαθολογική εξέταση, σήμερα όμως θα έλεγα ότι είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου», απάντησε η μάρτυρας.

Η ιατροδικαστής υποστήριξε ότι το τραύμα στο πρόσωπο της Ίριδας ήταν μεταθανάτιο και προήλθε από τη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Πρόεδρος: Εντοπίσατε κάτι που να σας παραπέμπει κάπου;Μάρτυρας: Όχι. Πήρα δείγμα για ιστολογικές και τοξικολογικές. Ενημέρωσα τους γονείς. Μου είπαν ότι έχασαν και άλλο παιδί και μου μίλησαν για το 3,5 ετών κοριτσάκι. Μου είπαν ότι είχαν κάνει μηνύσεις για καθυστερήσεις, χωρίς να θυμάμαι τι ακριβώς. Μου ζήτησαν να μην πάνε στην Αθήνα τα δείγματα, γιατί είχαν αντιδικία με το άλλο παιδί. Είκοσι μέρες μετά μου τηλεφώνησε ο πατέρας του βρέφους και μου λέει ότι το μεγαλύτερο παιδί έπαθε ανακοπή. Ήδη, όταν έκανα τη νεκροτομή στο βρέφος έκρινα απολύτως απαραίτητο να γίνει γονιδιακός έλεγχος. Τότε μου είχαν πει ότι έχουν και ένα μεγαλύτερο παιδί που δεν έχει πάθει τίποτα.

«Δεν θα το πιστέψετε, αλλά και το μεγαλύτερο παιδί στο νοσοκομείο έπαθε ανακοπή», μου είπε ο πατέρας. Τότε επικοινώνησα με τον κ.Ηλιάδη και του είπα για το γονιδιακό έλεγχο και του είπα ότι για το βρέφος η αιτία θανάτου ήταν απροσδιόριστη εν αναμονή αποτελεσμάτων εξετάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Πισπιρίγκου, Βροχή, Τσιόλα, Ίριδας,diki pispirigkou, vrochi, tsiola, iridas