Δήμος Αθηναίων: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πορεία των έργων της Διπλής Ανάπλασης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τόνισε: «Είναι μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα. Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου επισφραγίζεται μία καλά συντονισμένη προσπάθεια,

που έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς τους τελευταίους 8 μήνες. Ευχαριστώ πολύ όλες τις υπηρεσίες και τους συναρμόδιους φορείς που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να πετύχουμε άμεσα αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν μία δέσμευση που αναλάβαμε και υλοποιούμε αταλάντευτα απέναντι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που βλέπουν τον Βοτανικό να αναβαθμίζεται».

Επισημαίνεταιότι η ομάδα εργασίας που συστήθηκε γιατον συντονισμό του έργου, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Αθηναίων ΧάρηΔούκα και με τη συμμετοχή του ΑρμόδιουΑντιδημάρχου Υποδομών, του ΓενικούΓραμματέα του Δήμου καθώς και όλων τωνεμπλεκόμενων φορέων προχώρησε σε μιασειρά από ενέργειες που είχαν ωςαποτέλεσμα τη σημερινή απόφαση.

Συγκεκριμένα:

Κατεδαφίστηκανόλες οι αυθαίρετες κατασκευές πουυπήρχαν εντός των οικοπέδων ιδιοκτησίαςτου Δήμου Αθηναίων. Προχώρησανοι απαραίτητες Χωρικές Μεταβολές πουαπαιτούνταν για την έκδοση της άδειας.Εκδόθηκεη άδεια κατεδάφισης του γηπέδου τηςΛεωφόρου, προαπαιτούμενο για την έκδοσητης άδειας του νέου γηπέδου. Διευκρινίζεταιότι η άδεια αυτή μεβάση την κείμενη νομοθεσία και τιςεπιταγές του Π.Δ. που διέπει τη ΔιπλήΑνάπλαση έχει διάρκεια 20 χρόνια και θαπαραμείνει ανενεργή μέχρι τηνολοκλήρωση της κατασκευής και τουνέου γηπέδου στο Βοτανικό αλλάκαι των αθλητικών εγκαταστάσεων τουΕρασιτέχνη Παναθηναϊκού.Υλοποιήθηκανοι υψομετρικές μελέτες οδών οι οποίεςκαι εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο.Τέλος,ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσειςαπό την Αρχαιολογία, από το ΚεντρικόΣυμβούλιο Αρχιτεκτονικής και από τηΓενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώφροντίσαμε να ανανεωθεί η ΈγκρισηΠεριβαλλοντικών Όρων του γηπέδου.

Παράλληλα,κινηθήκαμε με την ίδια αποτελεσματικότητακαι ταχύτητα για την υλοποίηση τουσυνολικού έργου της Διπλής Ανάπλασηςόπως:

Διασφαλίστηκεη χρηματοδότηση των 115 εκατ. ευρώ γιατην κατασκευή του γηπέδου, με την έγκρισήτης από το ΥΠΕΝ στις 20 Ιουνίου του 2024.Εγκρίθηκεαπό το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημαπρος την Κυβέρνηση για την επίσπευσητων απαλλοτριώσεων με την ενεργοποίησητων διαδικασιών του αρ. 7Α του ΚΑΑΑ μέσωΠράξης του Υπουργικού Συμβουλίου. Εξασφαλίστηκεσυμπληρωματική χρηματοδότηση 6,8 εκατ.ευρώ και «τρέχει» η εξυγίανση τουεδάφους του σκάμματος του γηπέδου,ούτως ώστε σε λίγες εβδομάδες να «πέσουν»τα πρώτα μπετά στα θεμέλια του γηπέδου.Προχωρούνομαλά οι συμβασιοποιήσεις των δύο έργωνστην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα,Υποδομών και Πρασίνου, όπου σύντομα θαξεκινήσουν οι εργασίες.

Είναιπολλά αυτά που ακόμα πρέπει να γίνουνγια να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ηΔιπλή Ανάπλαση, το μεγαλύτερο και τοπιο σύνθετο έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησηςπου έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, έναέργο πνοής για όλη την Αθήνα. Η σημερινήμέρα μας γεμίζει με αισιοδοξία καιενέργεια για να συνεχίσουμε με γοργούςρυθμούς απέναντι σε αυτή την τεράστιαπρόκληση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα