Εναλλακτική απόδραση στο Μεσολόγγι: Η πλατεία Ηρώων, βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα, προτάσεις για φαγητό

Αν αναζητάτε πιο εναλλακτικά μέρη για να αποδράσετε μέσα στο φθινόπωρο το Μεσολόγγι είναι ιδανικό μέρος για να βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Αρχίζονταςνα μπαίνουμε σιγά σιγά στον Οκτώβριο,με σύμμαχο τις θερμές ημέρες, οργανώνουμετις επόμενες εξορμήσεις που, προς τοπαρόν. δεν προδιαθέτουν τους επισκέπτεςνα ξεκινήσουν αποδράσεις στο βουνόαναζητώντας πιο εναλλακτικά μέρη γιανα τα συνδυάσουν με ενδιαφέρουσεςδραστηριότητες.

Μια καλή επιλογή είναι οι αποδράσεις σε ελληνικά νησιά, οι εκδρομές στο εξωτερικό και φυσικά τα Σαββατοκύριακα εκτός πόλης σε προορισμούς που

έχετε να κάνετε δραστηριότητες που θα σας γεμίσουν ευχάριστα το πρόγραμμα.

Σε μια αναζήτηση για εκδρομή τον Οκτώβριο έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για το Μεσολόγγι, μια περιοχή που δεν είχα ποτέ άλλοτε επισκεφτεί, και ο λόγος ήταν πολύ συγκεκριμένος: βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα και γεύμα σε πελάδα.

Μιαανεπανάληπτη εμπειρία που μπορείτε ναπραγματοποιηθεί από αρχές της άνοιξηςμέχρι τα τέλη του φθινοπώρου λόγω τωνκαιρικών συνθηκών. Από την άλλη, είναιμια ευκαιρία να περπατήσετε στον ιστορικόΚήπο των Ηρώων, να προμηθευτείτε αυθεντικόαλάτι και να γευτείτε νόστιμα ψάρια καιζυμαρικά με αυγοτάραχο.

Μεσολόγγι:Ο Κήπος των Ηρώων, η βαρκάδα στηλιμνοθάλασσα και στάσεις για φαγητό

ΤοΜεσολόγγι δεν είναι μια πόλη πουενθουσιάζει τους επισκέπτες, καθώς δενυπάρχει κάποια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.Ακόμα και ένα κτίριο, περασμένου αιώνα,που αν θυμάμαι καλά ήταν παλαιό νοσοκομείο(βρίσκεται δίπλα στον Κήπο των Ηρώων)δεν έχει καν αξιοποιηθεί. Ωστόσο, ηπεριοχή κρύβει ενδιαφέρουσες δραστηριότητεςπου μπορείτε να απολαύσετε, επίσκεψηστο Μουσείο Άλατος και στάσεις γιαφαγητό.

Γιατη διαμονή σας προτείνουμε το ξενοδοχείοSocrates Organic Village, βρίσκεταιέξω από την πόλη και έχει την κουλτούρατου αγροτουρισμού, ή να μείνετε στηγειτονική Ναύπακτο και να πάτε γιαμονοήμερη στο Μεσολόγγι.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο του μέρους είναι ο Κήπος των Ηρώων που εκτείνεται σε 14 στέμματα όπουκατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Σήμεραστον Κήπο των Ηρώων βρίσκονται περίπου70 μνημεία Ελλήνων και Φιλελλήνων καθώςκαι σταυροί, προτομές και ανδριάντεςπεσόντων υπέρ της ανεξαρτησίας τουΜεσολογγίου. Τα μνημεία του Κήπουαποτελούν ιστορικά και καλλιτεχνικάέργα μεγάλης σημασίας. Απότα έργα που ξεχωρίζουν είναι τομνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, αντίγραφοτου Γεωργίου Μπονάκου από τον Γάλλογλύπτη David d’Angers και ο ανδριάντας τουΆγγλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Το Μεσολόγγι φημίζεται για τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, σήμα κατατεθέν του τόπου, και για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να την απολαύσετε αξίζει να οργανώσετε βαρκάδα. Έτσι., θα καταφέρετε να δείτε μέρη που δε φαίνονται από τη στεριά και να μάθετε τη χρησιμότητα της, καθώς διαθέτει ένα σπάνιο και πλούσιο οικοσύστημα που έρχονται τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου για να το δουν,αλλά και να μάθετε χρήσιμα πράγματα για την πόλη που γεννήθηκε από το νερό.

Στο Μεσολόγγι βρίσκεται το Μουσείο Αλατιού,ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο που αξίζει το χρόνο σας ώστε να μάθετε την ιστορία του πολύτιμου αλατιού, τα είδη που υπάρχουν ανά τον κόσμο και φυσικά να προμηθευτείτε από κλασικό αλάτι μέχρι με μυρωδικά -κάποια είναι πολύ spicy. Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο μουσείο μπορεί να είναι μικρό, ωστόσο συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου.

Για να βιώσετε μια πολύξεχωριστή εμπειρία πρέπει να «κλείσετε»παραδοσιακό αλιευτικό γεύμα ή δείπνοσε πελάδα και να απολαύσετε πιάτα μεφρέσκο ψάρι, μπλε καβούρι με ζυμαρικάκαι μπάφα γιαχνί -πρόκειται για ψάρικέφαλο που φτιάχνεται με φρέσκια ντομάτακαι πατάτες, κάτι σαν σούπα.

Μια άλλη πρόταση για φαγητό είναι στον «Δημητρούκα» για να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι και νόστιμα θαλασσινά. Αν βρείτε ζυμαρικά με αυγοτάραχο φυσικά και θα το δοκιμάσετε -άλλωστε το αυγοτάραχο είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα της πόλης.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα