Εξερευνά κάθε χώρα μέσω Google Earth μέχρι να βρει το «πιο άσχημο σημείο» -Τα βίντεο στο TikTok που έχουν γίνει viral

Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν τον τελευταίο καιρό «εμμονή» με μια νεαρή κοπέλα που έχει γίνει viral στο TikTok για μια σειρά από βίντεο στα οποία εξερευνά τον κόσμο μέσω Google Earth.

Σε κάθε βίντεο τοποθετεί τον κέρσορά της σε τυχαίες τοποθεσίες και εκφράζει την άποψή της για κάθε σημείο. Τα βίντεό της έχουν κερδίσει πολύ ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο, καθώς οι ανακαλύψεις της και η γνώμη της για τα «άσχημα» και «όχι άσχημα» μέρη έχουν κάνει τον κόσμο να

την αγαπήσει.

Σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις 2 λεπτών και 24 δευτερολέπτων, η Natasha Gupta ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γαλλίας. Θαυμάζει έναν εντυπωσιακό λαβύρινθο, μια θολή σκηνή ηλιοβασιλέματος, έναν επιβλητικό καθεδρικό ναό και ύστερα ένα όμορφο κτίριο με ψηφιδωτό. Η Gupta δηλώνει ότι κάθε μία από τις στάσεις της «δεν είναι άσχημη».

Στη συνέχεια συναντά μια πιο καθημερινή θέα - ένα ξενοδοχείο Holiday Inn στην άκρη του δρόμου. Φαίνεται λίγο άχαρο. Συνηθισμένο. «Άσχημο», δηλώνει η Gupta και σταματά εκεί το βίντεο.

Εξερεύνηση στο Google Earth

Η Gupta δεν εξερευνά πραγματικά τη Γαλλία σε αυτό το βίντεο. Ή, τουλάχιστον, όχι τεχνικά μιλώντας. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ίδια βιντεοσκοπεί τον εαυτό της να εξερευνά τη χώρα μέσω του Google Earth ρίχνοντας τον κέρσορά της σε τυχαίες τοποθεσίες και κάνοντας μια αξιολόγηση του κάθε σημείου.

Μεγάλο μέρος του καρέ του βίντεο επικεντρώνεται στη σκηνή του Google Earth, αλλά η Gupta είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του καρέ, κάνοντας κλικ στον χάρτη. Δεν μιλάει πολύ, απλώς δηλώνει ότι αυτό που βλέπει «δεν είναι άσχημο» ή «άσχημο», με τις εκφράσεις της να αλλάζουν ανάλογα με το τι βλέπει.

Αν νομίζετε ότι αυτό το περιεχόμενο ακούγεται κάπως πεζό ή μη συναρπαστικό, το Διαδίκτυο διαφωνεί μαζί σας. Η εξερεύνηση της Γαλλίας της Gupta έχει προβληθεί 6,5 εκατομμύρια φορές στο TikTok, και δεν είναι καν το βίντεο με τις καλύτερες επιδόσεις.

Η παρόμοια εξερεύνηση της Gupta στις Φιλιππίνες έχει προβληθεί 13,4 εκατομμύρια φορές, ενώ η «επίσκεψή» της στην Ιαπωνία έχει συγκεντρώσει 17,6 εκατομμύρια προβολές, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος της παρουσίας της Gupta στο TikTok, στο οποίο «εξερευνά κάθε χώρα μέχρι να βρει το πιο άσχημο σημείο της», αναφέρει -σε ελεύθερη μετάφραση- στο βιογραφικό της στο TikTok.

Η Gupta περιγράφει τον εαυτό της ως μισή από τη Σιγκαπούρη και μισή από την Ινδία. Μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν παιδί και δηλώνει ότι αγαπάει τα ταξίδια. Τα βίντεό της στο Google Earth γεννήθηκαν από την επιθυμία της να εξερευνήσει τον κόσμο, ως Λονδρέζα στις αρχές της δεκαετίας των 20 της. Δεν διαθέτει τα χρήματα για να διασχίσει αεροπορικώς τον κόσμο. Όμως, τα ταξίδια μέσω Google Earth είναι δωρεάν.

Στην Gupta άρεσε, επίσης, η ιδέα «να παρουσιάσει ότι όλες αυτές οι χώρες είναι όμορφες από μόνες τους» και να αμφισβητήσει τις προκαταλήψεις που συνδέονται με συγκεκριμένους προορισμούς.

Εξερευνώντας την υδρόγειο

Η Gupta δημοσίευσε το πρώτο της βίντεο με τίτλο «Εξερευνώντας κάθε χώρα μέχρι να γίνει άσχημη» το περασμένο καλοκαίρι, στο TikTok και στο Instagram (και στις δύο πλατφόρμες χρησιμοποιεί το όνομα @natooooooosh).

Πολύ σύντομα, τα βίντεο της Gupta κατακλύστηκαν από likes, προβολές και σχόλια. Άνθρωποι από τις χώρες τις οποίες ανέδειξε συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με τις απόψεις της Gupta. Εν τω μεταξύ, θεατές από άλλα μέρη του κόσμου πρότειναν προορισμούς τους οποίους θα έπρεπε να εξερευνήσει η Gupta στη συνέχεια. Μερικοί μάλιστα της ζητούν να εξερευνήσει και την Ελλάδα.

«Στην αρχή ήταν εξαιρετικά συγκλονιστικό να λαμβάνω τόση προσοχή και σχόλια», παραδέχεται η Gupta στο CNN Travel, ενώ ήταν ευγνώμων που άρχισε να βγάζει «λίγα χρήματα» από το περιεχόμενό της.

Ενθουσιάστηκε, επίσης, που τα βίντεό της, με την απλή τους υπόθεση, αποδείχθηκαν τόσο συναρπαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gupta δεν συστήνεται στα βίντεο. Αν ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέσει πάνω στα TikToks ή στα Instagram reels της, πιθανότατα δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα γι' αυτήν. Το πλήρες όνομά της δεν αναφέρεται. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πού ζει ή από πού κατάγεται ή για τη δουλειά της (μέχρι πρόσφατα διατηρούσε έναν εταιρικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Το μόνο που βλέπουν οι θεατές είναι ένα άτομο που κάθεται μπροστά από έναν φορητό υπολογιστή, εξερευνά τον κόσμο μέσω Google Earth και σχολιάζει ό,τι βλέπει.

«Αυτό γίνεται σκόπιμα», δηλώνει η Gupta για τη σχετική ανωνυμία της. «Δεν έχει να κάνει πραγματικά με εμένα, αλλά περισσότερο με τα μέρη».

Πώς επιλέγει τις χώρες

Αν και η Gupta σαρώνει πάντα τα σχόλια για προτάσεις, γενικά επιλέγει προορισμούς με κριτήριο το δικό της ενδιαφέρον.

«Θέλω να επιλέγω χώρες που ίσως δεν λαμβάνουν μεγάλη προσοχή», προσθέτει. «Για παράδειγμα, μέρη όπως η Βουλγαρία και η Πολωνία νομίζω ότι εν μέρει γι' αυτό έχουν απήχηση σε πολλούς ανθρώπους. Όλες αυτές οι χώρες είναι όμορφες από μόνες τους, αλλά τις αποκλείουμε εξαιτίας των προκαταλήψεών μας».

Και ενώ ορισμένοι θεατές υποθέτουν πως η Gupta επιλέγει εκ των προτέρων τα σημεία της στο Google Earth, η ίδια επιμένει ότι ρίχνει τον κέρσορά της σε τυχαίες τοποθεσίες. «Ουσιαστικά, βιντεοσκοπώ τον εαυτό μου για όσο χρόνο χρειάζεται έως ότου βρω ένα άσχημο μέρος», σχολιάζει.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς των μερών, η Gupta ισχυρίζεται ότι όλα είναι υποκειμενικά και «ενστικτώδη». Παραδέχεται ότι «ο καιρός επηρεάζει πραγματικά την αντίληψή της», καθώς η ίδια θέα που καταγράφεται σε μια συννεφιασμένη μέρα μπορεί να φαίνεται πολύ πιο ελκυστική στη λιακάδα.

Ωστόσο, προσπαθεί να μη σκέφτεται υπερβολικά τις αντιδράσεις της. «Βασίζεται μόνο στην πρώτη ματιά της εικόνας: Θα ήθελα να πάω εκεί; Πόσο όμορφο είναι;» περιγράφει.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξερευνά, Google Earth, -Τα, TikTok,exerevna, Google Earth, -ta, TikTok