Η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ για τον τεράστιο συνωστισμό στο Μετρό Συντάγματος σήμερα το πρωί -Η ανακοίνωσή της

Μεγάλος συνωστισμός προκλήθηκε σήμερα το πρωί στις αποβάθρες των σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό, λόγω βλαβών σε δυο διαδοχικούς συρμούς.

Ειδικότερα, λόγω των καθυστερήσεων στις διελεύσεις των συρμών στη Γραμμή 3 αλλά και μίας βλάβης σε κυλιόμενη σκάλα, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες επιβάτες στην αποβάθρα γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους. Προσωπικό του Μετρό στο Σύνταγμα

επενέβη και έκοψε την κυκλοφορία των επιβατών από τις κυλιόμενες της Γραμμής 2 του Μετρό (κόκκινη γραμμή), προς την αποβάθρα της Γραμμής 3 όπου ήδη είχε γεμίσει ασφυκτικά.

Οπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, η αποβάθρα της Γραμμής 3 του Μετρό ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο.

Ο λόγος του μεγάλου συνωστισμού στο Μετρό στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ήταν οι τεχνικές βλάβες που σημειώθηκαν σε δυο συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τον συνωστισμό στο Μετρό στο Σύνταγμα:

«Από τη ΣΤΑ.ΣΥ διευκρινίζεται, πως ο συνωστισμός που προκλήθηκε το πρωί στον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε σε δύο διαδοχικούς συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Η κίνηση των συρμών μετά τις 08:36 διεξαγόταν προσωρινά κάθε ενάμιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα