Η ιστορία της Αντριάνας: Στους Ολυμπιακούς του 2016 ήταν εθελόντρια, στο Παρίσι έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης!

Μία απίστευτη κι όμως αληθινή, ιστορία ήρθε χθες στο φως της επιφάνειας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. 

Στο τραπ γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αντριάνα Ολίβα Ρουάνο από τη Γουατεμάλα. Η 29χρονη αθλήτρια έγραψε ιστορία για τη χώρα της, καθώς έγινε η πρώτη χρυσή ολυμπιονίκης της χώρας της και πρώτη γυναίκα που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες,

από τη Γουατεμάλα.

Αυτό όμως το στοιχείο δεν είναι το πιο εντυπωσιακό που πέτυχε η Ρουάνο, που αναδείχθηκε «χρυσή» ολυμπιονίκης στο τραπ γυναικών στην σκοποβολή (και με ολυμπιακό ρεκόρ μάλιστα).

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο, η Ρουάνο ήταν… εθελόντρια και δούλευε για τους διοργανωτές!

Η αθλήτρια από την Κεντρική Αμερική, έκανε ενόργανη γυμναστική και λόγω σοβαρού προβλήματος στη μέση, το 2012 αναγκάστηκε να αφήσει τον αθλητισμό, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Η αγάπη της όμως για το ολυμπιακό κίνημα, την έσπρωξε στο να δηλώσει εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ώστε να ζήσει από κοντά την εμπειρία όπως και έγινε.

Ηθελε να επιστρέψει στον αθλητισμό και της πρότειναν να δοκιμάσει την σκοποβολή. Ηταν το άθλημα στου οποίου την εγκατάσταση εργάστηκε στο Ρίο. Εκεί δήλωσε πως αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα. Κατάφερε να προκριθεί στο Τόκιο, ωστόσο δεν τα πήγε καλά καθώς έμεινε στην 26η θέση. Στο Παρίσι ήθελε κάτι παραπάνω και τα κατάφερε. Πήρε το πρώτο χρυσό για την χώρα της και μόλις το τρίτο μετάλλιο συνολικά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για την Γουατεμάλα.

To πρώτο είχε έρθει το 2012 στον στίβο (αργυρό) από τον Ερικ Μπαρόντο στα 20χλμ βάδην. Το δεύτερο φέτος, στο Παρίσι και μάλιστα στην σκοποβολή από τον Ζαν Πιέρ Μπρολ που ήταν τρίτος στο τραπ των ανδρών, μία ημέρα πριν την Ρουάνο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντριάνας, Ολυμπιακούς, 2016, Παρίσι, Ολυμπιονίκης,antrianas, olybiakous, 2016, parisi, olybionikis