Λίβανος: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε κατά αεροπορικής βάσης νότια του Τελ Αβίβ

Η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά της ισραηλινής αεροπορικής βάσης του Τελ Νοφ νότια του Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά της στρατιωτικής εγκατάστασης σε έναν χρόνο πολεμικής κλιμάκωσης ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και το Ισραήλ.

Αν και η Χεζμπολάχ ανακοινώνει καθημερινά επιθέσεις της κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων, σήμερα ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «εναέρια επίθεση με drones» κατά της βάσης του Τελ Νοφ. Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης

αυτούς του είδους σε διάστημα ενός έτους.

Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ ανατινάσσει σπίτια σε μεθοριακό χωριό

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει ανατινάσσοντας σπίτια σε χωριό στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.

Στο χωριό Ανταϊσέχ «ο στρατός του ισραηλινού εχθρού ανατινάσσει και καταστρέφει από τα ξημερώματα σπίτια σε συνοικίες κοντά στο συρματόπλεγμα» που βρίσκεται στα σύνορα.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «μια έκρηξη σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών στον Λίβανο», τόσο ισχυρής που ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης σεισμών σε μεγάλο μέρος της ισραηλινής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα