Λοβέρδος για υπόθεση Novartis: Υπάρχει αμφιβολία ότι η ενθάρρυνση της διαδικασίας είχε κυβερνητικές άκρες;

Για την απόφαση περί άρσης του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Οι τέσσερις από τους δέκα κατηγορούμενους, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης,

ο Γιάννης Στουρνάρας κι εγώ, είχαμε ζητήσει να μάθουμε ποιοι είναι, καθώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος να θεωρούνται μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ό,τι κι αν αυτοί είπαν αποδείχθηκε ανυπόστατο και όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή, πρέπει να έπεσαν και κάποια πολλά εκατομμύρια», είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

Λοβέρδος: Ξεκουκουλώθηκε μόνος του ο Μανιαδάκης -Δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς για να μιλήσει και να μπούμε φυλακή

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην περίπτωση Μανιαδάκη, που όπως είπε «ξεκουκουλώθηκε μόνος του, καθώς δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς να πει για μένα, για τον Γεωργιάδη και για τον Σαμαρά, προκειμένου να μας φυλακίσουν», σημειώνοντας ότι «όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις στην Αμερική αποζημιώνονται από το κράτος».

«Από κει και πέρα, βασισμένος εγώ στη διάταξη που είχε ψηφιστεί στη Βουλή με πρωτοβουλία του κ. Φλωρίδη, ότι αν όσοι προστατεύονται ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος αποδειχθεί ότι δεν έχουν συνεισφέρει στην υπόθεση, τότε μπορεί να αρθεί αυτή η προστασία. Ένας λογικός άνθρωπος θα έλεγε ότι αυτό τεκμαίρεται, αλλά εδώ είμαστε στην Ελλάδα και τίποτα δεν τεκμαίρεται. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε την πρωτοβουλία και μπράβο του, και μπήκε η βάση για να φτάσουμε σ' αυτό το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Πρέπει οι μάρτυρες να μας πουν ποιος τους έβαλε να πουν τέτοια τερατώδη ψέματα»

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «σκευωρία», την οποία «άντεξα με κόπο, θυσίες, πόνο» και είπε ότι «θα πάει μέχρι τέλους», υπογραμμίζοντας ότι στόχος δεν είναι να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των συγκεκριμένων μαρτύρων, αλλά «να μιλήσουν και να πουν ποιος τους έβαλε να πουν τέτοια τερατώδη ψέματα».

«Ο ένας από τους δύο είχε έρθει να μιλήσει στη Βουλή ως φυσικό πρόσωπο και μάλιστα είχε δώσει και όρκο ότι δεν με γνώριζε προσωπικά, όμως με την κουκούλα έλεγε άλλα. Ξέρετε, ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων είναι πολύ σημαντικός, ο τρόπος χρήσης του στη συγκεκριμένη περίπτωση συνιστά σκευωρία», είπε επίσης ο κ. Λοβέρδος.

«Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ενθάρρυνση αυτής της διαδικασίας είχε τότε κυβερνητικές άκρες;»

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει από εδώ και πέρα, ο πρώην υπουργός ενημέρωσε ότι πλέον βγαίνουν οι προηγούμενες κατατεθείσες μηνύσεις στο φως, καθώς πλέον επικαιροποιούνται και δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής. «Αυτά τα ένδικα μέσα είναι απαραίτητα για εμάς, αλλά κυρίως είναι απαραίτητα για τη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να το ξαναπεράσει η Ελλάδα αυτό».

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η υπόθεση υποκινήθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ενθάρρυνση αυτής της διαδικασίας είχε τότε κυβερνητικές άκρες; Ακόμη και ο πρωθυπουργός εκείνης της εποχής παραδέχτηκε μετά ότι έπρεπε να υπήρχε διαφορετική διαχείριση».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λοβέρδος, Novartis, Υπάρχει,loverdos, Novartis, yparchei