Νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Τρεις γυναίκες νεκρές στο Ντονέτσκ

Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν σε μικρό χωριό της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία λόγω ρωσικών βομβαρδισμών, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Βαντίμ Φιλάσκιν.

ΟΦιλάσκιν επεσήμανε ότι οι ρωσικέςδυνάμεις έπληξαν το χωριό Τσερκάσκε μεβόμβες διασποράς σήμερα το πρωί, μεαποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρειςγυναίκες -ηλικίας 43, 45 και 53 ετών- και νατραυματιστεί ένας άνδρας. Τουλάχιστονεννέα σπίτια και πολλά αυτοκίνηταυπέστησαν ζημιές.

Οκυβερνήτης του Ντονέτσκ κάλεσε, μεανάρτησή του στο Telegram, τους κατοίκουςνα απομακρυνθούν.

Ανέβηκε
ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην Πολτάβα της Ουκρανίας

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από το ρωσικό πλήγμα στην πόλη Πολτάβα την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθε σε 58, αφού τρεις τραυματίες υπέκυψαν, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

«Δυστυχώςάλλοι τρεις άνθρωποι που είχαν τραυματιστείστη ρωσική επίθεση εναντίον της Πολτάβαστις 3 Σεπτεμβρίου πέθαναν στο νοσοκομείο.Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέονσε 58», επεσήμανε ο Φίλιπ Προνίν κυβερνήτηςτης επαρχίας Πολτάβα στο Telegram.

ΗΡωσία ανέφερε ότι η επίθεση στην Πολτάβα,μια από τις πιο φονικές των τελευταίωνμηνών, είχε στόχο «κέντρο εκπαίδευσης»του ουκρανικού στρατού και ότι «κατέστρεψε»τους «στόχους της».

Οι αρχές της Ουκρανίας δεν έχουν διευκρινίσει πόσα από τα θύματα είναι στρατιωτικοί και πόσοι πολίτες. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα