Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μίλησε για το όραμά του να τερματίσει την έλλειψη στέγης -Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ μίλησε σε ντοκιμαντέρ για το φιλόδοξο πρόγραμμά του σχετικά με την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης στην Βρετανία, εν μέσω επικρίσεων.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι η κριτική για τον προνομιακό τρόπο ζωής του και τις πολλές κατοικίες του τον ωθεί να προσπαθήσει να τερματίσει την έλλειψη στέγης στη Βρετανία.

Ο διάδοχος του θρόνου κλήθηκε να απαντήσει σε σχόλια σχετικά με τα τρία σπίτια του και το κτήμα του Duchy of Cornwall έκτασης 135.000 στρεμμάτων, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ

του ITV που θα προβληθεί σε δύο μέρη ξεκινώντας από την ερχόμενη βδομάδα.

Το πρόγραμμα του πρίγκιπα Γουίλιαμ για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης

Στην εκπομπή «Prince William: We Can End Homelessness»(Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Μπορούμε να τερματίσουμε την έλλειψη στέγης), οι τηλεθεατές ακούν μια ηχογράφηση του ραδιοφωνικού παρουσιαστή του LBC James O'Brien που παραθέτει κριτική από τον Graham Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Republic, μιας δημοφιλούς αντιμοναρχικής ομάδας, ο οποίος λέει ότι οι άστεγοι είναι θέμα κυβερνητικής πολιτικής και επενδύσεων και δεν θα σταματήσουν με φιλανθρωπίες ή βασιλική αιγίδα.

Ερωτηθείς πώς αισθάνεται για τις επικρίσεις σχετικά με το Homewards, το πενταετές πρόγραμμά του που έχει σχεδιαστεί για να δείξει σε άλλους πώς μπορεί να τερματιστεί η έλλειψη στέγης, ο Γουίλιαμ και είναι κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ λέει: «Νομίζω ότι αν απαντούσα σε κάθε κριτικό, θα ήμουν εδώ όλη μέρα. Αλλά ξέρετε, η κριτική σε οδηγεί μπροστά». Και πρόσθεσε:

Πρόσθεσε: «Η κριτική σε οδηγεί να σκέφτεσαι καλύτερα. Νομίζω ότι είναι σωστό να αμφισβητούμε, αλλά νομίζω ότι, τελικά, προωθούμε την αλλαγή, την ελπίδα και την αισιοδοξία σε έναν κόσμο που ειλικρινά είχε πολύ λίγα από αυτά για πολύ καιρό. Ελπίζω να μπορέσω να φέρω κάτι που δεν έχει ξαναγίνει».

Σύμφωνα με την βρετανική Guardian, το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, τον παρακολουθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά την έναρξη του περίφημου προγράμματός του για την στέγαση, Homewards.

Ντοκιμαντέρ για την πρωτοβουλία εν μέσω επικρίσεων

Ο Γουίλιαμ φαίνεται να περιηγείται στο Nansledan, στην Κορνουάλη, της Αγγλίας όπου το δουκάτο κατασκευάζει 24 σπίτια.

«Δεν κάθομαι εδώ και λέω ότι θα λύσω τα προβλήματα αστέγων όλου του κόσμου. Αλλά θα δείξω στους ανθρώπους πώς να αποτρέψουν την έλλειψη στέγης», λέει.

Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι στη Βρετανία στερούνται μόνιμης στέγης. Ο αριθμός των αστέγων ή των ατόμων που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, ηλικίας 16 έως 24 ετών, εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 130.000. Ο πρίγκιπας είπε στην ομάδα του ντοκιμαντέρ ότι έχει συζητήσει για την έλλειψη στέγης με τα τρία παιδιά του, τον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις.

Στο Γουίνδσορ, όπου ζουν, το τοπικό συμβούλιο αντιμετώπιζε νωρίτερα φέτος 101 περιπτώσεις αστέγων.

«Τις πρώτες φορές σκέφτηκα, να το αναφέρω αυτό; Ή μήπως να περιμένω να δω αν κάποιος από αυτούς το πρόσεξε; Και βέβαια, το έκαναν, και ήταν κάπως σιωπηλοί αφού είχα πει τι συνέβαινε», είπε στους κινηματογραφιστές, αναφερόμενος στο δίλημμα να θέσει αυτά τα προβλήματα στα παιδιά του.

«Και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε αυτές τις συζητήσεις όταν τα παιδιά είναι μικρά, ώστε να κατανοούν τον κόσμο γύρω τους και να μην ζουν, ξέρετε, στον δικό τους μικρό κόσμο», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα