Ο Τσίπρας σπάει πλάκα με τον εαυτό του (σοβαρά τώρα)

Κατερίνα Ι. Ανέστη

Ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει τα χέρια ψηλά, τα ανοίγει και απελευθερώνει τα πουλιά-σύμβολα του Τwitter.

Μια εβδομάδα μετά την καζούρα και την κριτική που δέχθηκε επειδή απελευθέρωσε ένα λευκό περιστέρι ανήμερα των Θεοφανείων (ακολουθώντας το τελετουργικό), ο Αλέξης Τσίπρας

αυτοτρολάρεται, αυτοσαρκάζεται με την αφίσα μέσω της οποίας καλεί σε διάλογο τους πολίτες στο Τwitter την προσεχή Τετάρτη.

Λεπτές αποχρώσεις, θα μου πείτε, σε μια προεκλογική περίοδο που λόγω και της μικρής διάρκειάς της κυριαρχείται από κραυγές, εφέ τρόμου, ερασιτεχνικά βίντεο, απειλές και Je suis Charlie. Kι όμως αυτός ο αυτοσαρκασμός είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη δημόσια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα – ειρωνικός ναι, έχει υπάρξει. Αστεία τσιτάτα ταχείας καύσης ναι, έχει χρησιμοποιήσει. Ομως πλάκα με τον εαυτό του δεν έχει κάνει ποτέ.

Και αυτό προφανώς είναι ένα δείγμα ευφυίας. Κυρίως όμως ένα δείγμα πολιτικής αυτοπεποίθησης. Σιγουριάς. Νιώθει σίγουρος και μπορεί να αυτοτρολάρεται, παγώνοντας όσους σκανάρουν κάθε του βλέμμα, κίνηση, λέξη για να τον ψέξουν, να τον κοντύνουν. Αυτοσαρκάζεται σαν να νιώθει σίγουρος πλέον για τη δημόσια εικόνα του, διαισθανόμενος ότι δεν πρέπει να φοράει το κοστούμι του άκαμπτου ηγέτη για να μπορεί να θεωρηθεί ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να σπάει πλάκα με τον εαυτό του. Καλό σημάδι.

(Στην περίπτωση που η αφίσα αυτή βγήκε από το επιτελείο του και δεν την έχει δει ο ίδιος, κανένα πρόβλημα. Ακόμα καλύτερο σημάδι ότι έχει στελέχη που παίζουν αυτή την ώρα το χαρτί του αυτοσαρκασμού, όσο η κυρίαρχη επικοινωνιακή ρητορική παίζει αγορίστικα παιχνίδια -μπάλες και τρενάκια- τζιράρει με κατεβασμένα ρολά και κάνει επίκληση κάθε πιθανού μπαμπούλα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.)

Κατηγορία: Πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα