Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γκάφα στην τελετή έναρξης – Μπέρδεψαν τη Νότια με τη Βόρεια Κορέα

Νέες διπλωματικές εντάσεις πυροδότησε μια γκάφα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι όταν αθλητές της Νότιας Κορέας παρουσιάστηκαν κατά λάθος ως Βορειοκορεάτες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος με ανάρτησή της στα κορεατικά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ: «Ζητούμε

βαθιά συγγνώμη για το λάθος που συνέβη κατά την παρουσίαση της ομάδας της Νότιας Κορέας κατά τη μετάδοση της τελετής έναρξης».

Την ώρα που η αντιπροσωπεία των αθλητώντης Νότιας Κορέας έπλεε με σκάφος στονΣηκουάνα στην τελετή έναρξης τωνΟλυμπιακών Αγώνων χθες το βράδυ στοΠαρίσι, κατά λάθος εμφανίστηκε στηνοθόνη «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας»,δηλαδή η επίσημη ονομασία της ΒόρειαςΚορέας. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία τηςΒόρειας Κορέας παρουσιάστηκε σωστά μετο επίσημο όνομά της.

Οργή στη Νότια Κορέα

Το faux pas πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις στη Νότια Κορέα με το υπουργείο Αθλητισμού στη Σεούλ να εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν και να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι o υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για διευκρινίσεις.

Παράλληλα, το ίδιο υπουργείο κάλεσετην ηγεσία της διπλωματίας της Σεούλνα «απευθύνει μια έντονη διαμαρτυρίαστη γαλλική πλευρά». Επιπλέον, η ΕθνικήΟλυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέαςθέλει να συναντηθεί με την ΟλυμπιακήΟργανωτική Επιτροπή και τη ΔΟΕ για ναεκφράσει τη διαμαρτυρία της.

Στο ναδίρ οι σχέσεις της Νότιας με τηΒόρεια Κορέα

Οισχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέαςβρίσκονται αυτή τη στιγμή στοναδίρ.

Την ώρα που η Πιονγιάνγκ «βομβαρδίζει» εδώ και εβδομάδες τη Νότια Κορέα με εκατοντάδες μπαλόνια με σκουπίδια κι εμβαθύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, η Σεούλ απαντά στέλνοντας στην άλλη πλευρά των συνόρων μπαλόνια με φυλλάδια κατά του καθεστώτος και USB sticks καθώς και με αυξημένες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στη μεθόριο.

Σεούλκαι Πιονγιάνγκ εξακολουθούννα βρίσκονται από τεχνικήςάποψης σε εμπόλεμη κατάσταση καθώς οπόλεμος της Κορέας του1950-53 έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκηειρήνης. Ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν ανακήρυξε τη Νότια Κορέα«κύριο εχθρό» της Πιονγκγιάνγκ καιανακοίνωσε σχέδια για επέκταση τηςανάπτυξης όπλων, συμπεριλαμβανομένωντακτικών πυρηνικών όπλων. Σε απάντηση,η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείεςενίσχυσαν τηναμυντική τους συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Γκάφα, – Μπέρδεψαν, Νότια, Βόρεια Κορέα,olybiakoi agones 2024, gkafa, – berdepsan, notia, voreia korea