Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Κατσιμίδι -Εντοπίστηκε από drone της Πυροσβεστικής

Καλύτερα δείχνουν τα πράγματα στην φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, παρά μόνο κάποιες διάσπαρτες εστίες.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε δήλωσή του τόνισε πως μετά από 2.5 ώρες σκληρής μάχης, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εντοπίστηκε από drone της Πυροσβεστικής Υπηερασίας.

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο -«Η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα» τόνισε ο Β. Κικίλιας

Όπως

σημείωσε ο κ. Κικίλιας, στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με ριπές 9. Συνολικά 17 εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η Περιφέρεια Αττικής, ο στρατός, εθελοντές, δασάρχες και δασικές υπηρεσίες έδωσαν μία συγκλονιστική μάχη. Τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Επανέλαβε πως η φωτιά δεν έχει κάποιο ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπογράμμισε πως «η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα».

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:30.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες διακινούνται μαρτυρίες στα social media που αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε μετά από έκρηξη που ακούστηκε, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για τις συνθήκες εκδήλωσής της. «Ήμασταν στο Κατσιμίδι όταν ξεκίνησε η φωτιά, δυστυχώς μετά από έκρηξη που ακούσαμε όλοι», έγραψε σε ανάρτησή του ποδηλάτης που βρισκόταν στο σημείο.

Η πυρκαγιά στην Πάρνηθα όπως φαίνεται από την Εθνικό Οδό:

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα