Ποια είναι η δούκισσα του Ουέλινγκτον; -Η royal με τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα και από την... Καμίλα

Η δούκισσα του Ουέλινγκτον προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη Βουλή των Λόρδων κατά την εθιμοτυπική έναρξη των εργασιών του βρετανικού Κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη.

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να εκφώνησε μια ιστορική ομιλία, αλλά η κομψή τιάρα και η καρφίτσα που φορούσε η δούκισσα -επίσημα γνωστή ως πριγκίπισσα Antonia Elizabeth Brigid Louise Mansfeld της Πρωσίας- συγκέντρωσε επίσης μεγάλη προσοχή.

Η τιάρα φορέθηκε, σύμφωνα με το περιοδικό

Tatler, για πρώτη φορά από τη Lady Elisabeth Hay, τη 2η δούκισσα του Ουέλινγκτον, η οποία ήταν η Mistress of the Dress της βασίλισσας Βικτωρίας και νύφη του 1ου δούκα του Ουέλινγκτον.

Η 69χρονη δούκισσα, η οποία ήταν ντυμένη με ένα εκλεπτυσμένο λευκό δαντελένιο φόρεμα με κρεμ γάντια, ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια με μαργαριτάρια.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται ποια είναι αυτή η μυστηριώδης βασιλική και ποια είναι η σχέση της με το βρετανική βασιλή οικογένεια.

Ποια είναι η δούκισσα του Ουέλινγκτον

Η δούκισσα του Ουέλινγκτον είναι η δισέγγονη (great-great-great-granddaughter) της βασίλισσας Βικτωρίας μέσω του πατέρα της, πρίγκιπα Φρίντριχ της Πρωσίας.

Η μητέρα της Antonia, Lady Brigid Guinness, είναι επίσης κόρη του 2ου κόμη του Iveagh, Rupert Guinness.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Lady Brigid εργάστηκε ως βοηθός νοσηλευτή και φρόντισε τον πρίγκιπα Friedrich, ο οποίος τραυματίστηκε σε ατύχημα με τρακτέρ.

Το ζευγάρι ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 1945, στο Little Hadham του Hertfordshire.

Ο πρίγκιπας Φρίντριχ παραιτήθηκε από τη γερμανική του υπηκοότητα για να γίνει Βρετανός πολίτης, με το όνομα von Preussen. Τον Απρίλιο του 1955 απέκτησαν την Αντωνία, μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Ρούπερτ.

Ο πατέρας της πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες όταν τα δίδυμα ήταν μόλις 10 ετών, αφού βρέθηκε πνιγμένος στον ποταμό Ρήνο ενώ έμενε στο κάστρο του Reinhartshausen στο Erbach της Γερμανίας.

Η δούκισσα του Ουέλινγκτον σπούδασε στο Cobham Hall School, ένα ιδιωτικό σχολείο μόνο για κορίτσια στο Κεντ, ενώ λίγο αργότερα φοίτησε στο King's College και πήρε πτυχίο στα αγγλικά.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1977 παντρεύτηκε τον Charles Wellesley, νυν δούκα του Wellington, στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Knightsbridge του Λονδίνου. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του 8ου Δούκα του Ουέλινγκτον και είναι τόσο επιχειρηματίας όσο και μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Στον πολυτελή γάμο παρέστησαν ο τότε πρίγκιπας Κάρολος, η βασιλομήτωρ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η πριγκίπισσα Αντωνία και ο Κάρολος απέκτησαν πέντε παιδιά: τον Arthur Wellesley -κόμη του Mornington-, τη Lady Honor Victoria Wellesley, τη Lady Mary Luise Wellesley, τη Lady Charlotte Wellesley και τον Lord Frederick Wellesley.

Το 2008 η Antonia έγινε αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια εξελέγη μέλος του Κολεγίου Eton.

Η αριστοκρατία και το κύρος της δεν πρέπει να υποτιμηθούν, καθώς έχει παραμείνει κοντά με τα μέλη της The Firm.

Υπάρχουν φωτογραφίες της πριγκίπισσας Αντωνίας σε ένα έργο του Guinness Trust στο Μάντσεστερ μαζί με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1991.

Η δούκισσα έγινε πρόεδρος της Βασιλικής Σχολής Μπαλέτου το 2009, με θητεία έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Ξενάγησε τον πρίγκιπα Κάρολο στην πανεπιστημιούπολη της Βασιλικής Σχολής Μπαλέτου, White Lodge στο Richmond Park το 2016.

Τόσο ο δούκας όσο και η δούκισσα του Ουέλινγκτον παρακολούθησαν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα στις 6 Μαΐου του περασμένου έτους και τους δόθηκε ο ρόλος να μεταφέρουν το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας κατά τη διάρκεια της περιφοράς των εμβλημάτων της βασίλισσας.

Το 2023 το ζευγάρι προσκλήθηκε επίσης να βρεθεί στο πλευρό του Καρόλου και της Καμίλα την πρώτη ημέρα του Άσκοτ, σηματοδοτώντας τη σημασία τους για τον μονάρχη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Ουέλινγκτον -Η, Καμίλα,poia, ouelingkton -i, kamila