Πούτιν: «Ιερό καθήκον» να πετάξουμε έξω από το Κουρσκ τους Ουκρανούς εισβολείς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς.

Aλλά απέτυχε καθώς το Κίεβο απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις του κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου, είπε ο Πούτιν.

Τι είπε ο Πούτιν για το Κούρσκ

Στη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα στις 6 Αυγούστου με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων

όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής.

Ο Πούτιν, που μιλούσε στον Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, είπε πως η Ουκρανία, με το να μεταφέρει μεγάλες και καλά εκπαιδευμένες μονάδες μέσα στη Ρωσία, αποδυναμώθηκε και επέτρεψε στη Ρωσία να επιταχύνει την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι «ιερό καθήκον» της Ρωσίας να απωθήσει τους εισβολείς και πως οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εκδιώκουν τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική προώθηση στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν επιτυχής.

Τι είπε ο Πούτιν σχετικά με τον νικητή των αμερικανικών εκλογών -Ποιον επιθυμεί

Η Ρωσία ήθελε προηγουμένως ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά τώρα υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο οικονομικό φόρου που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος, προτού ο Μπάιντεν αποσυρθεί από την προεδρική αναμέτρηση, πως τον προτιμούσε από τον Τραμπ επειδή ο Μπάιντεν είναι ένας πιο προβλέψιμος «παλαιάς σχολής» πολιτικός.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε εξάλλου σήμερα πως ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε επιβάλει πολλές «κυρώσεις και περιορισμούς» σε βάρος της Ρωσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Ιερό, Κουρσκ, Ουκρανούς,poutin, iero, koursk, oukranous