Πρόγραμμα «ΠΑΝΤΟΥ»: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας με τους εθελοντές μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG), με ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφέρει σταθερά, εδώ και χρόνια, δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες σε πολίτες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ με το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», το

οποίο μάλιστα έχει πολλές φορές διακριθεί για τη συνεισφορά του στη δημόσια υγεία, καθώς και τα νοσοκομεία Μetropolitan Hospital και Metropolitan General με το πρόγραμμα «Πρόληψη», καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Τα δύο προγράμματα στηρίζονται στην εθελοντική δράση των ιατρών και των εργαζομένων των νοσοκομείων του Ομίλου, οι οποίοι ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και προσφέρουν δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Μεστόχο την περαιτέρω αναβάθμιση τωνιατρικών υπηρεσιών που παρέχουν, τανοσοκομεία του ΟμίλουHHGενώνουν τις δυνάμεις τους και μετεξελίσσουντα δύο προγράμματα, δημιουργώντας τονέο πρόγραμμα «Παντού».Το πρόγραμμα «Παντού» διαμορφώνει μιασειρά από δράσεις, οι οποίες θαπραγματοποιούνται ετησίως, με στόχοτην ενίσχυσητης πρόληψης και της παροχής ιατρικήςπερίθαλψης σε απομακρυσμένες κοινότητεςτης Ελλάδας.

Στοπλαίσιο του νέου προγράμματος, ομάδα61 εθελοντών,αποτελούμενη από ιατρούς, νοσηλευτέςκαι διοικητικό προσωπικό από τα νοσοκομείατου Ομίλου, επισκέφτηκε στις 14-16Ιουνίουτην Αστυπάλαιακαι παρείχεδωρεάνυπηρεσίες υγείας στους κατοίκους τουνησιού.Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν πάνω από 420κάτοικοι και διενεργήθηκαν πάνω από1.700 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Στοπλαίσιο υλοποίησης της νέας πρωτοβουλίας,οκ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος καιΔιευθύνων Σύμβουλος του νοσοκομείουΥΓΕΙΑ,δήλωσε: «Μετις έννοιες της προσφοράς και τηςαλληλεγγύης να αποτελούν αναπόσπαστακομμάτια της φιλοσοφίας μας, προχωρούμεσε πράξεις κοινωνικής ευθύνης που στοεπίκεντρο έχουν τον Άνθρωπο. Με πλήρησυναίσθηση της ευαισθησίας του χώρουπου υπηρετούμε, ενός χώρου άμεσασυνδεδεμένου με το αίσθημα της ευθύνηςαπέναντι στο συνάνθρωπο, αναλαμβάνουμεπρωτοβουλίες και πραγματοποιούμεδράσεις που στηρίζουν την Κοινωνία.Μέσα από το νέο μας πρόγραμμα εταιρικήςκοινωνικής ευθύνης «Παντού», ενισχύουμεακόμη περισσότερο την πρόληψη και τηνπαροχή ιατρικής περίθαλψης σε περιοχέςτης χώρας που βρίσκονται μακριά από τααστικά κέντρα. Πραγματοποιούμε μεσυνέπεια την εθελοντική δράση μας,βοηθώντας έμπρακτα τους συμπολίτες μαςκαι συνεχίζοντας άοκνα το δυναμικό έργομας για την υποστήριξη της δημόσιαςυγείας. Λειτουργώντας ως υπεύθυνοςεταιρικός πολίτης, είμαστε δίπλα στουςσυμπολίτες μας και προωθούμε την ιατρικήφροντίδα σε όλη τη χώρα.»

Οκ.Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας,ανέφερε σχετικά: «Επισκέφτηκετο νησί μας κλιμάκιο αποτελούμενο από60 περίπου ιατρούς όλων των ειδικοτήτων,νοσηλευτές και συνοδευτικό προσωπικό,το οποίο έστησε στο νησί μας ένα κινητόνοσοκομείο στο χώρο του δημοτικούσχολείου. 

Εξετάστηκανπερισσότερα από 400 άτομα με περιστατικάπου αφορούσαν όλες τις ειδικότητες. 

Προεξάρχωντης αποστολής ήταν ο Πρόεδρος καιΔιευθύνων Σύμβουλος του ''ΥΓΕΙΑ'' κ.Ανδρέας Καρταπάνης που επιμελήθηκεπροσεκτικά  την όλη οργάνωση εδώ και2 μήνες. Ο δήμος Αστυπάλαιας εκφράζειτις βαθιές του ευχαριστίες στο ''ΥΓΕΙΑ''στο σύνολο του για τη μεγάλη αυτή προσφοράστο νησί μας που αντανακλά το αίσθημακοινωνικής ευθύνης του Ομίλου προς τουςκατοίκους των μικρών νησιών. 

Καλήαντάμωση του χρόνου»

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόγραμμα ΠΑΝΤΟΥ, Συνεχίζουμε, Ελλάδας,programma pantou, synechizoume, elladas