Συνεργάτες Σαμαρά: Ο Μητσοτάκης δεν του επιτίθεται για τους χαριεντισμούς με Παππά, αλλά για τα «ήρεμα νερά» με Τουρκία

Απάντηση στην αιχμή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα στη Βουλή με αφορμή τους «χαριεντισμούς του» με τον Ν. Παππά, δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σχολίασαν:

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

που έτυχε να καθισει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…

Άλλωστε η δηλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα παει ολους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο.

Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλεον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις.

Οπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε οτι οχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε επιδεικτικά από την ολομέλεια όταν πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν επέστρεψε, για την δευτερολογία Ανδρουλάκη, εξήγησε:

««Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτισμός. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή τη στάση» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, ενώ συνέχισε εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή τη στιγμή αρχηγό, λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε με ποιο κόμμα έχουμε να κάνουμε, με το κόμμα του Κασσελάκη, του Πολάκη, του Φάμελλου, του Γκλέτσου. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει έναν αρχηγό θα είμαι και πάλι εδώ» κατέληξε ο πρωθυπουργός, και προανήγγειλε ότι θα αποχωρεί κάθε φορά που μιλάει ο Νίκος Παππάς, μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει αρχηγό».

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο με την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωτολογία του Νίκου Παππά:

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες Νίκος Παππάς και Αντώνης Σαμαράς είχαν βρεθεί σε εκδήλωση, με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει τη μεταξύ τους χειραψία, τα χαμόγελά τους και τη σύντομη συνομιλία που είχαν.

Οι φωτογραφίες είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και είχαν προκαλέσει σχόλια, μιας και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένα από το 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί στην υπόθεση Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεργάτες Σαμαρά, Μητσοτάκης, Παππά, Τουρκία,synergates samara, mitsotakis, pappa, tourkia