«Τον Δία περιμέναμε, Νέρωνας μας βγήκε»: Πυρά της Αριστεράς κατά Μακρόν για τρανσφοβία

Κατηγορίες για τρανσφοβία κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσαν πολιτικοί της Αριστεράς και μέλη ΜΚΟ μετά την κριτική που άσκησε στο εκλογικό μανιφέστο του «Νέου Λαϊκού Μετώπου» και ειδικά σε μια πρότασή του να επιτρέπεται στους πολίτες που το επιθυμούν να δηλώνουν άλλο φύλο στο δημαρχείο.

Η συγκρότηση της συμμαχίας των κομμάτων της Αριστεράς -Σοσιαλιστών, Κομμουνιστών, της Ανυπόταχτης Γαλλίας (LFI)

του τρεις φορές προεδρικού υποψήφιου νεοκομμουνιστή Ζαν Λικ Μελανσόν, και των Πρασίνων – ενόψει των βουλευτικών εκλογών πρόσθεσε έναν ακόμη τεράστιο πονοκέφαλο στον Μακρόν, η κεντρώα παράταξη του οποίου στις δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτη στην πρόθεση ψήφου πίσω από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και Ζορντάν Μπαρντελά και του «Νέου Λαϊκού Μετώπου».

Η δήλωση Μακρόν που προκάλεσε αντιδράσεις

Αλλά ο Μακρόν, σε μια σπάνια παρέμβασήτου στην προεκλογική καμπάνια, τα ηνίατης οποίας έχει αναλάβει ο 35χρονοςπρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ καθώςπολλοί στην κεντρώα παράταξη του Γάλλουπροέδρου τον ενθαρρύνουν να κρατά χαμηλόπροφίλ στον δρόμο προς τις κάλπες, δήλωσε ότι «έχει εμπιστοσύνη στουςΓάλλους» κατά την επίσκεψή του χθεςΤρίτη στη δυτική Γαλλία.

«Βλέπουν τι τους προσφέρουν. Η ΕθνικήΣυσπείρωση και οι σύμμαχοί της προσφέρουνπράγματα που ευχαριστούν τους ανθρώπους,αλλά σε τελική ανάλυση μιλάμε για 100δισ. ευρώ το χρόνο.

Κι από την άλλη, με τηνακροαριστερά τα πράγματα είναι τέσσεριςφορές χειρότερα – δεν υπάρχει πλέονκοσμικότητα, θα επιστρέψουν στον νόμογια τη μετανάστευση και υπάρχουν πράγματαπου είναι τελείως φαιδράόπως η αλλαγή φύλου στοδημαρχείο», είπε ο Γάλλοςπρόεδρος.

Πυρά από τουςηγέτες των Σοσιαλιστών και των Κομμουνιστών

«Ο Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποιεί τηντρανσφοβία για να επιτεθεί στα προγράμματατων πολιτικών του αντιπάλων. Ηστρατηγική είναι σαφής: χρήση τωνμειονοτήτων στην κούρσα για την εξουσία»,δήλωσε η Ζουλιά Τορλέ της ΜΚΟ«SOS Homophobie».

Επίθεση κατά του Μακρόνεξαπέλυσαν και ηγετικά στελέχη τηςσυμμαχίας της Αριστεράς.

«Τον Δία περιμέναμε, Νέρωναςμας προέκυψε», πέταξε τη μπηχτή του οεπικεφαλής των Σοσιαλιστών Ολιβιέ Φορπαραπέμποντας στο παρατσούκλι «Δίας»που είχε δώσει ο ίδιος ο Μακρόν στονεαυτό του πριν την πρώτη του θητεία ότανσε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του2016, στο περιοδικό Challenges, είχε εκφράσειτην επιθυμία να μην είναι ένας «συνηθισμένοςπρόεδρος», αλλά ένας πρόεδρος μεχαρακτηριστικά Δία (jupitérien, όπως είπε).

«Πώς είναι δυνατόν αυτός οάνθρωπος, που εξελέγη και επανεξελέγηγια να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά νααναπαράγει στην πραγματικότητα τηνρητορική της;», πρόσθεσε ο Φορ μιλώνταςστο RTL.

Για τον αρχηγό του ΚομμουνιστικούΚόμματος, Φαμπιάν Ρουσέλ, τα σχόλια τουΜακρόν αποδεικνύουν ότι «χάνει τηνψυχραιμία του».

Αλλά ακόμη και στο κόμμα του προκάλεσεδυσαρέσκεια ο Γάλλος πρόεδρος με τονδεδηλωμένο gay βουλευτήΚλεμάν Μπον να σχολιάζει στην πλατφόρμαΧ: Για τους τρανς, τουςΛΟΑΤΚΙ, για όλους… Πρέπει να απορρίψουμετον στιγματισμό στον πολιτικό διάλογοκαι να προωθήσουμε τα δικαιώματα».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τον Δία, Νέρωνας, Πυρά, Αριστεράς, Μακρόν,ton dia, neronas, pyra, aristeras, makron