Βρετανία: 50 πάμπ έβαζαν λουκέτο κάθε μήνα το πρώτο εξάμηνο του 2024 -Γιατί κλείνουν η μία μετά την άλλη

Η μία μετά την άλλη οι παμπ στη Βρετανία βάζουν λουκέτο σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Όπωςανακοίνωσε η εταιρείαπληροφοριών ακινήτων Altus επικαλούμενηκρατικά στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο τουτρέχοντος έτους συνολικά 305 παμπ κατέβασανρολά, δηλαδή περίπου 50 κάθε μήνα.

Ορισμένεςπαμπ κατεδαφίστηκαν, άλλες μετατράπηκανσε διαμερίσματα, γραφεία ή ακόμη καιπαιδικούς σταθμούς, ιδιαίτερα στηβορειοδυτική Αγγλία.

Ο αριθμός των παμπ μειώνεται σταθερά στη Βρετανία εδώ και χρόνια και σύμφωνα με την Altus

από τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου μέχρι τον Μάρτιο του 2024 έκλεισαν συνολικά 472 παμπ, με αποτέλεσμα στα τέλη Ιουνίου στην Αγγλία και την Ουαλία να περιοριστεί στις 39.096 ο αριθμός τους, ο οποίος περιλαμβάνει και εκείνες που προσφέρονται προς ενοικίαση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη λιγότερες εκείνες που λειτουργούν.

Γιατίκατεβάζουν ρολά οι παμπ στη Βρετανία

Οιλόγοι που οι παμπ κλείνουν η μία μετάτην άλλη στη Βρετανία είναι πολλοί. Ουψηλός πληθωρισμός αύξησε τις δαπάνεςγια ενέργεια και προσωπικό, αλλά οικαταναλωτές ξόδεψαν σημαντικά λιγότεραχρήματα.

Οκλάδος τωνπαμπ ζητούσε εδώκαι καιρό ναμειωθούν οι φόροι γιατις επιχειρήσεις και το αλκοόλ, αλλάο κίνδυνος υψηλότερης φορολόγησης θαείναι μεγαλύτερος την ερχόμενη άνοιξη,εφόσον η κυβέρνηση των Εργατικών τουσερ Κιρ Στάρμερ δενεπεκτείνει ταπρογράμματα στήριξης επιχειρήσεων, πουλήγουν.

Οι ιδιοκτήτες των παμπ φοβούνται επίσης ότι ενδεχόμενη νέα αύξηση του φόρου επί του ζύθου, ο οποίος είναι ήδη πολύ υψηλός σε σύγκριση με όσα ισχύουν διεθνώς.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για παράταση της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κήπους των παμπ προκαλούν επίσης φόβο στους ιδιοκτήτες τους για νέες απώλειες εισοδήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, 2024 -Γιατί,vretania, 2024 -giati