Ν. Τζαβέλα: Περίσσεψε η υποκρισία στην Ευρώπη!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

Απογοητευμένη από την υποκρισία της Ευρώπης δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κυρία Νίκη Τζαβέλα.

Μιλώντας στο newsbomb.gr, που τη συνάντησε στο Στραβούργο (στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), η κυρία Τζαβέλα τόνισε ότι τη σοκάρισε η ομολογία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι,

ότι το PSI -που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα ως μόνη διέξοδο από την πρωτοφανή κρίση- έχει ήδη αποδειχθεί πολύ αρνητική ως μέθοδος. «Γιατί επιμένουν σε αυτό, λοιπόν;», αναρωτήθηκε η ίδια.

Η κυρία Τζαβέλα μίλησε στο newsbomb.gr για την ξεκάθαρη γερμανική ιδιοτέλεια της Α. Μέρκελ, για την ανάγκη να προχωρήσει ένα ισχυρό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με κεφάλαια άνω των 2 τρισ. ευρώ, να εκδοθεί ευρωομόλογο και να τυπωθεί χρήμα εφόσον χρειαστεί. Για την Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσουμε με την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, έστω και η άσχημη κατάσταση («είναι καλύτερο να ξέρεις πως πρέπει να ζήσεις με 500 ευρώ, από το να ζεις διαρκώς με τον τρόμο τι σου ξημερώνει»). Για να συμβεί αυτό, πρέπει -σύμφωνα με την ίδια- να ξαναγεννηθεί το κράτος, να στρέψουμε όλες τις δυνάμεις μας στην επιχειρηματικότητα και, ταυτόχρονα, να ενδιαφερθούμε για τον Ελληνα που θα ζήσει την εξαθλίωση: Να μειωθούν οι τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ και να ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών και τα επιχειρηματικά των μικρομεσαίων.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κυρίας Τζαβέλα στο newsbomb.gr.

κυρία Τζαβέλα, πώς είδατε τη σημερινή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο;

Περίσσεψε η υποκρισία. Στην ουσία κανείς δεν αναφέρθηκε στα αδύναμα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής που προηγήθηκε!

Πώς σας φάνηκε η ομολογία Ρομπάι ότι το PSI, η οδός που ακολουθεί η Ελλάδα για να βγει -υποτίθεται- από το αδιέξοδο, απεδείχθη πολύ αρνητική;

Ομολογώ ότι με σοκάρισε. Και τους ρώτησα: Αφού διαπιστώσαμε ότι είναι αρνητική γιατί επιμένουν να ακολουθήσουμε ακριβώς αυτή; Επίσης, αφού οι παραβάτες της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα τιμωρούνται πλέον με αυτόματες κυρώσεις, ρώτησα ποιες κυρώσεις σκέφτονται να επιβάλλουν στις χώρες εκείνες που επέμειναν στην εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών, οι οποίες έπληξαν τα πιο αδύναμα κράτη-μέλη. Και, βέβαια, το μόνο που εισέπραξα ως απάντηση ήταν η αμηχανία των Μπαρόζο και Ρομπάι.

Είστε αισιόδοξη ότι οι δυο τους θα κάνουν, τελικά, αυτά που πρέπει για να βγούμε από την κρίση;

Προσπαθούν να κάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές, αλλά -δυστυχώς- όχι με αρκετή τόλμη.

Επικαλούνται, όμως, διαρκώς την κοινοτική λύση, ενώ έχουμε χάσει 700 μέρες, σε συνθήκες πλήρους αβεβαιότητας, με Συνόδους Κορυφής που δεν καταλήγουν ποτέ πουθενά…

Ακριβώς. Εδώ χρειάζεται ενότητα, με πυγμή και πολιτικό θάρρος, ώστε να δείξουμε στις αγορές ότι δεν κυβερνούν αυτές, αλλά οι πολιτικοί.

Ακούσαμε ένα δριμύ κατηγορώ κατά Κάμερον που μίλησε με καθαρά εγγλέζικη ιδιοτέλεια, δεν ακούσαμε

Keywords
Τυχαία Θέματα