Πετυχημένοι Έλληνες μιλούν στο Στην Πράξη.gr

«Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη μιλά με ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δώσουν λύσεις σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Μαρια Κουσουνή, χορεύτρια της φημισμένης κρατικής όπερας της Βιέννης επέστρεψε στην Ελλάδα αποφασισμένη. Δηλώνει αισιόδοξη για το 2012 καθώς ήδη έχει αυξηθεί πολύ ο κόσμος που παρακολουθεί τις παραστάσεις της Λυρικής σκηνής.

«Πιστεύω ότι η τέχνη είναι

στη φύση του ανθρώπου και με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν, ο κόσμος επιστρέφει στις πραγματικές του ανάγκες. Εν μέσω κρίσης, ο κόσμος έχει ανάγκη να δει τέχνη, να ξεφύγει... Πλέον στις παραστάσεις μας δεν μπορούμε να βρούμε εισιτήρια ούτε για τους δικούς μας ανθρώπους».

Στα 78 του χρόνια, ο Δημήτρης Μυταράς, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ζωγράφους, ανοίγει την πόρτα του εργαστηρίου και του σπιτιού του στην εκπομπή. Με αμεσότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια μιλά για την τέχνη και για τις «περιπέτειες» του μέχρι την αναγνώριση.

« Όταν πήγα στο Παρίσι για να συνεχίσω τις σπουδές μου, επειδή η υποτροφία δεν έφτανε για να ζήσουμε και εγώ και η γυναίκα μου, αναγκάστηκα να κάνω πολλές δουλειές. Έχω βάψει πάρα πολλά σπίτια, έχω κολλήσει και έχω μοιράσει πολλές αφίσες στους δρόμους...

... Η ανάγκη τους κάνει όλους να αποκτήσουν «τη φλόγα». Και οι Θεοί πείθονται στην ανάγκη, έτσι λένε...

... Σήμερα έχουμε βρεθεί στη θέση των δόκιμων ναυτικών που τους πετάνε στη θάλασσα για να κολυμπήσουν. και αυτοί για να μην πνιγούν κολυμπούν. Και μην περιμένετε βοήθεια. Κανείς δεν θα μας βοηθήσει επειδή μας συμπαθεί, ούτε η Ευρώπη».

Ο Γιώργος Σπανουδάκης, μέλος της ελληνικής strat-up εταιρίας Gipht.me που δημιούργησε μια πρωτοποριακή εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε με τους συνεργάτες του να βρουν από τη Silicon Valley της Αμερικής επενδυτές που τους έδωσαν κεφάλαιο 300.000 ευρώ.

«Κοιμόμασταν 4 ώρες κάθε μέρα και τις υπόλοιπες δουλεύαμε για να στήσουμε το Gipht.me»

Τέλος, μέσα στη μοναδική πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας, η Κατερίνα Αγοραστού , προϊσταμένη διεύθυνσης του Εθνικού Κήπου μας βάζει στο ρυθμό της φύσης και αποδεικνύει στην πράξη ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν με πάθος και μεράκι.,

«Ο Κήπος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος. Όταν εργαστείς σε αυτόν, δένεσαι...

Η δουλειά μας δείχνει το αποτέλεσμά της στο ρυθμό της φύσης. Θέλει υπομονή. Ένα φυτό πρέπει να το παρακολουθείς και να το φροντίζεις με υπομονή και αγάπη. Θα φυτέψουμε κάτι και θα πρέπει να το περιμένουμε να αναπτυχθεί με το ρυθμό του και εμείς θα το ακολουθούμε... Στην πράξη εμείς το ακολουθούμε...».

Keywords
Τυχαία Θέματα