6+1 πολιτιστικά θεάματα για να διασκεδάσετε

H ερωτευμένη Τόσκα επιστρέφει στο Ηρώδειο, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών προσκαλεί τα παιδιά σε ένα σεμινάριο animation, η Mila Jovovich καταζητείται στη μεγάλη οθόνη, και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό για ένα 4ήμερο εκδηλώσεων.

Δείτε παρακάτω τις ψυχαγωγικές προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Hρώδειο: Τόσκα

Τζάκομο Πουτσίνι: Τόσκα

Ωδείο

Ηρώδου Αττικού: 14, 16, 17, 18 Ιουνίου 2015 /

ώρα έναρξης 21.00

Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Ούγκο ντε Άνα

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία, την Παιδική Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

H σπαρακτική Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών, θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, είναι μία γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά το σύντροφό της. Ο Βαρόνος Σκάρπια ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του. Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι ο οποίος οδηγείται στο θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς.

www.greekfestival.gr & www.nationalopera.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Jurassic World (3D)

Η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και σκηνοθεσία του Κόλιν Τρεβόροου.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη, τρομακτική επίσκεψη στο πάρκο ψυχαγωγίας, ένα νέο καστ (Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ομάρ Σι, Ίρφαν Καν) ζει μοναδικές σκηνές καταδίωξης με τον τρισδιάστατο τρόμο να παραμονεύει.

Όλα ξεκίνησαν από μια εμπνευσμένη ιδέα που υλοποίησε το 1993 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε μια θεαματική κινηματογραφική μεταφορά. Από τότε, και παρά την ενασχόλησή του με άλλες ταινίες, το κοινό συχνά υπενθύμιζε στον Σπίλμπεργκ πως ανυπομονούσε για την επόμενη κινηματογραφική βόλτα με δεινόσαυρους. Μολονότι πολλοί σκηνοθέτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ταινία, ο Σπίλμπεργκ επέλεξε τον Κόλιν Τρεβόροου, που είναι ενθουσιώδης φαν του Jurassic Park.

O Κρις Πρατ από το «Οι Φύλακες του Γαλαξία» (Guardians of the Galaxy), έπεισε τους παραγωγούς πως είναι κατάλληλος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μολονότι τον είχαν ταυτίσει αρχικά με κωμικούς ρόλους. Στο πλευρό του εμφανίζεται η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (κόρη του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ) που έχει στο βιογραφικό της ταινίες όπως Λυκόφως, Spider-Man 3, Οι Υπηρέτριες. (UIP –σε 3D)

Δείτε περισσότερα Galleries Live: EX GIRLFRIEND'S PERFUME

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/6

Οι Ex Girlfriend’s Perfume ανακηρύχθηκαν Jumping Fish Artists για το μήνα Δεκέμβριο 2014 με το τραγούδι Cache-cache. Παίζουν μαζί από το 2013 και έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν σε αρκετούς διαγωνισμούς και να εμφανιστούν σε πολλά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το είδος της μουσικής τους είναι απροσδιόριστο. Groovy κατά βάση παίξιμο με στοιχεία funky, progressive, reggae, swing.

Το συγκρότημα αποτελεί το opening act στην εμφάνιση του Robbie Williams στο φετινό Rockwave.

Floral: Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων / www.floralcafe.gr

Στις 22:00 | Eίσοδος Ελεύθερη

Δείτε περισσότερα Galleries OTE Cinema 2: Το Κρυφό Πάθος της Τερέζ Ντ.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου προβάλλεται στο ΟΤΕ Cinema 2 -στις 22:00- η δραματική ταινία Το Κρυφό Πάθος της Τερέζ Ντ. (Therese Desqueyroux), με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού.

Συμπρωταγωνιστούν: Ζιλ Λελούς, Αναΐς Ντεμουστιέ.

Σκηνοθεσία: Κλοντ Μίλερ

Στη Γαλλία του ’20, η φιλελεύθερη Τερέζ παντρεύεται τον πλούσιο γείτονά της για οικονομικούς λόγους και δύο μεγάλες περιουσίες ενώνονται. Γρήγορα οι αυστηροί κοινωνικοί κανόνες την περιορίζουν, εκείνη, όμως, είναι διατεθειμένη να αντιδράσει και να τους καταρρίψει…

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Survivor

Μία αμερικανίδα (Μίλα Γιόβοβιτς) ζει στο Λονδίνο ως απεσταλμένη του State Department. Όταν το γραφείο της δέχεται βομβιστική επίθεση, αυτή είναι η μόνη επιζήσασα γι’ αυτό και ύποπτη για την τρομοκρατική ενέργεια. Ενώ η αστυνομία την αναζητά, η ίδια θα πρέπει να ανακαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να αποδείξει την αθωότητα της. Ο Τζέιμς ΜακΤέιγκ (V for Vendetta, Το Κοράκι) σκηνοθετεί μια ακόμη περιπέτεια με τους Πιρς Μπρόσναν και Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ. (Spentzos Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται το κοινό & διοργανώνει τετραήμερες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και θα συνδυάζουν τη Μουσική με τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική με το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό με τα Δημιουργικά εργαστήρια, τις Ολονύχτιες Προβολές με την Τέχνη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα γεμάτο Μαγεία & Εκπλήξεις.

Κάθε ημέρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και θα διαρκούν έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη «Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος».

Ώρες λειτουργίας:

Κυριακή 21 Ιουνίου: 18:00 – 23:00

Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18:00 – 06:00

Τρίτης 23 Ιουνίου: 18:00 – 06:00

Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18:00 – 06:00

Περισσότερα: http://www.snf.org/

Δείτε περισσότερα Galleries Εργαστήριο: Κι όμως η Αθήνα κινείται

Εργαστήριο Animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη, για παιδιά 7-14 ετών -στα πλαίσια της έκθεσης Strange Cities Athens της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τα κτήρια της πόλης και σκηνοθέτες τα παιδιά μέσα σε ένα δίωρο!

Είναι η Αθήνα μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ; Όσοι συμμετέχουν στο animation workshop θα εμπνευστούν, θα δημιουργήσουν και θα κατασκευάσουν την εικόνα της δικής τους Αθήνας και θα της δώσουν ζωή χρησιμοποιώντας κινούμενα οπτικά εφέ όπως πουλιά που πετούν, δελφίνια που κολυμπούν, αναρριχόμενα δέντρα και βουνά. Φακοί και χάρτινα μοντέλα θα σηκώσουν ψηλά την πόλη ώστε να ξεκινήσουμε ένα εξερευνητικό ταξίδι και να βρούμε τι πραγματικά σκέφτονται οι άνθρωποι για την Αθήνα. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο που δουλεύει η παραδοσιακή animation τεχνική και θα έρθουν σε επαφή με την έκθεση Strange Cities: Athens στη Διπλάρειο Σχολή.

Ελεύθερη Είσοδος με δελτία εισόδου.

Για παιδιά από 7 έως 14 ετών.

Στις 13, 14, 20 και 21 Ιουνίου 12:00-14:00

Διπλάρειος Σχολή

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, cinema, ατζέντα, ατζέντα της εβδομάδας, έξοδος, Ηρώδειο, θεαματα, ψυχαγωγία

Keywords
v for vendetta, jurassic park, jumping fish, robbie williams, ηρωδειο, animation, ιουνίου, ελσ, αθηνα, cinema, world, galaxy, live, σαββατο, fish, θεσσαλονικη, funky, reggae, opening, εμφάνιση, rockwave, floral, ote, οτε, γαλλια, survivor, αθωότητα, vendetta, films, http, org, athens, workshop, tags, βιογραφικο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, εθνικη λυρικη σκηνη, αστυνομια, γυναικα, εθνικη, εξοδος, λονδινο, λυρικη σκηνη, λυκοφως, μουσικη, πλαισιο, ταινιες, φεστιβαλ αθηνων, φωτογραφια, cinema, ote, rockwave, αθωότητα, αρχιτεκτονικη, ατζεντα, βουνα, βρισκεται, γειτονα, δελφινια, δεντρα, διευθυνση, δειτε, δικη, εφε, εκθεση, εβδομαδα, ενεργεια, εμφάνιση, ερχεται, ετων, τεχνη, ζωη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ειδος, ιδρυμα, εικονα, κοστουμια, λυρικη, μαγεια, μοντελα, νυχτα, νιαρχος, ξημερωμα, οθονη, οικογενεια, οπτικα, παιδια, παθος, περιβαλλον, πορτες, πρωταγωνιστες, ρολο, συνεχεια, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, φακοι, φεστιβαλ, φορα, ωδειο, athens, animation, class, http, φυλακες, fish, funky, ιουνίου, jumping fish, jurassic park, workshop, opening, ορχηστρα, ουγκο, reggae, robbie williams, σκηνη, σκηνικα, single, spider, survivor, ταξιδι, vendetta, world
Τυχαία Θέματα