#CityBlogging: Θησαυροί στο κέντρο της Αθήνας

Το τρίγωνο στο κέντρο της Αθήνας Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη και Μαυρομιχάλη βρίθει παλιών αλλά και εξειδικευμένων εκδοτικών οίκων.

Κάθε βιβλιοφάγος που σέβεται τον εαυτό του ένα πέρασμα από αυτή τη γωνιά της Αθήνας θα το κάνει… Όσο περίεργο, ιδιαίτερο ακόμη και ακραίο να είναι αυτό που ψάχνεις σε έναν από όλους αυτούς θα το βρεις.

Το δικό μου ενδιαφέρον, όμως, τράβηξε ένα μικρό μαγαζί που λειτουργεί και σαν εκδοτικός

οίκος μέσα σε μια πολυκατοικία…

Έξω στο δρόμο, επί της Χαριλάου Τρικούπη, το βλέμμα μου «κόλλησε» επάνω σε ένα βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων, που έψαχνα…. μια παλιά έκδοση του βιβλίου Δεσποινίς Φιφή του Γκυ Ντε Μωπασσάν….

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Αθήνα, Αλφειός Βιβλιοπωλείο, βιβλία, εκδόσεις, Μαριάννα Κοιλάκου, παλιά βιβλία

Μπαίνοντας στη στοά επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22 ανακάλυψα ένα σωρό θυσαυρούς… Στον Αλφειό βρίσκεις παλιά περιοδικά, σπάνια βιβλία, μεγάλες συλλογές, αφίσες, ακόμη και προγράμματα θεατρικών έργων. Οι τιμές ξεκινούν από 1 ευρώ… Μια παλιά έκδοση ενός βιβλίου, μια σπάνια έκδοση ή μια σειρά από περιοδικά μιας άλλης εποχής είναι ένα ωραίο δώρο γιατί, ακόμη και εάν έχει κάποιος τον συγκεκριμένο τίτλο στη βιβλιοθήκη του, θα εκτιμήσει μια ιδιαίτερη έκδοση!

Και αφού αγοράσεις το βιβλίο μπορείς λίγα μέτρα πιο πάνω να το δώσεις για βιβλιοδεσία για να κρατήσει… μια ζωή! Η Μαριάννα Κοιλάκου μετέτρεψε το μεράκι της και την αγάπη της σε επάγγελμα… χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό τρόπο βιβλιοδεσίας για να δώσει στα βιβλία εκ νέου ζωή.

Στην οδό Ασκληπιού 38 είτε θέλεις απλή βιβλιοδεσία είτε καλλιτεχνική, είτε σε ενδιαφέρουν ανάγλυφα είτε ζωγραφιστά να είναι τα γράμματα η Μαριάννα μπορεί να το κάνει… Οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ στα πανόδετα και 40 ευρώ στα δερματόδετα…

“Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης.”
Jorge Luis Borges

Keywords
Τυχαία Θέματα