Hμέρα της Γυναίκας: 10 ταινίες που εξυμνούν τη δύναμή της

07:50 8/3/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) κάνουμε μία αναφορά στις ταινίες που με κεντρική ηρωίδα μία γυναίκα (ή και περισσότερες), μας έδωσαν έμπνευση και μας έκαναν να δούμε με άλλη ματιά τη θηλυκή ήρεμη δύναμη.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Victor Victoria (1982)

Μόνο έμπνευση μπορεί να δώσει η ιστορία της σοπράνο Βικτόρια (Julie Andrews), που αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε Βίκτορ -άνδρα μίμο γυναικών-, προκειμένου να βρει δουλειά και αναγνώριση, ενώ στην πορεία, γνωρίζει και τον μεγάλο έρωτα. Η ταινία

όχι μόνο αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης, αλλά και της αγάπης.

Δείτε περισσότερα Galleries Θέλμα &Λουίζ (1991)

Η ταινία του Ridley Scott, που χάρισε υποψηφιότητες για Όσκαρ στην Gina Davis και τη Susan Sarandon, αφηγείται την ιστορία της Θέλμα και της Λουίζ και την απόδρασή τους από την φυλακισμένη και γεμάτη προβλήματα ζωή τους. Οι δυο γυναίκες παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, με όποιο τίμημα.

Δείτε περισσότερα Galleries Μια Κάποια Εκπαίδευση (2009)

Στον ρόλο που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α” γυναικείου ρόλου, η Carey Mulligan παρουσιάζει την πιο ευάλωτη πλευρά της γυναικείας φύσης, εκείνη που μπαίνει σε διλήμματα, που παρασύρεται από τον έρωτα ή τον πλούτο, που κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό της και τους στόχους της, αλλά παρόλα αυτά, επανέρχεται στον δρόμο που εκείνη επιθυμεί να χαράξει. Η ταινία διεκδίκησε και Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Δείτε περισσότερα Galleries Sex &the City (2008 &2010)

Η κινηματογραφική συνέχεια της δημοφιλούς σειράς που προβλήθηκε από το 1998 μέχρι το 2004 συνεχίζει την ιστορία τεσσάρων γυναικών που ζουν στη Νέα Υόρκη, και τις περιπέτειές τους στον έρωτα, τις σχέσεις, την καριέρα, και φυσικά, το σεξ. Παρόλο που οι ηρωίδες Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Κristin Davis) και Miranda (Cynthia Nixon) είναι στα 30 και τα 40 τους, το Sex and the City γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες κάθε ηλικίας, λόγω των οικείων θεμάτων που αντιμετώπιζαν, όπως η απιστία, η σεξουαλική και προσωπική ανεξαρτησία, αλλά και ο φόβος της δέσμευσης. Στην ταινία έχουν προχωρήσει στις ζωές τους, μία έχει υιοθετήσει παιδί, άλλη ζει στα προάστια, κι άλλη έχει ακολουθήσει τον άντρα της ζωής της. Παρόλο που δεν πάνε όλα όπως τα περιμένουν, εκείνες αποδεικνύονται δυνατές και με θάρρος ορίζουν τις ζωές τους.

Δείτε περισσότερα Galleries Έριν Μπρόκοβιτς (2000)

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς -μιας άνεργης, διαζευγμένης μητέρας τριών παιδιών- και τον δικαστικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company (PG&E), που ευθυνόταν για δηλητηρίαση στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλούσε την υγεία όλων των κατοίκων. Η ταινία χάρισε στην Julia Roberts Όσκαρ Α” γυναικείου ρόλου.

Δείτε περισσότερα Galleries Million Dollar Baby (2004)

Η πολλαπλά βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Clint Eastwood χάρισε στην Hilart Swank το δεύτερο Όσκαρ ερμηνείας της, για τον ρόλο της Μάγκι Φιτζέραλντ, μιας σερβιτόρας που είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της, να ασχοληθεί με την πυγμαχία και να γίνει επαγγελματίας.

Δείτε περισσότερα Galleries Joy (2015)

Το Joy του David O’Russell με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence, καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία της Τζόι Μανγκάνο, μιας νέας γυναίκας από τη μικροαστική Αμερική, που ονειρεύεται κάποια μέρα να γίνει κάτι σπουδαίο, παρόλο που τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Με έμπνευση ωστόσο μια θαυματουργή σφουγγαρίστρα, που λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς, αρχίζει σταδιακά να ζει το αμερικανικό όνειρο. Η αυτοδημιούργητη επιτυχία της έρχεται κόντρα στις αντιξοότητες και τον ανδροκρατούμενο χώρο των επιχειρήσεων. H Jennifer Lawrence ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α” γυναικείου ρόλου.

Δείτε περισσότερα Galleries Ωραία μου κυρία (1964)

Η λαϊκιά, αμόρφωτη, αλλά γλυκιά και ειλικρινής ανθοπώλισσα Ελάιζα Ντετουλίτλ (Audrey Hepburn) μεταμορφώνεται σε κορίτσι της υψηλής κοινωνίας, μετά από ένα ανδρικό στοίχημα, σε μια ταινία που διεκδίκησε 12 Όσκαρ.

Δείτε περισσότερα Galleries Room (2015)

Η φετινή μεγάλη νικήτρια των όσκαρ Brie Larson ενσάρκωσε μία νέα γυναίκα, παγιδευμένη για χρόνια σε ένα δωμάτιο, όπου έφερε στον κόσμο και τον γιο της, για τον οποίο αυτός είναι ο μόνος κόσμος που ξέρει. Μαμά και γιος θα προσπαθήσουν να αποδράσουν, για να έρθουν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με την πραγματική ζωή.

Δείτε περισσότερα Galleries Οι υπηρέτριες (2011)

Στην ταινία, που τοποθετείται στο Μississippi τη δεκαετία του ’60, πρωταγωνιστούν γυναίκες ανεξάρτητες και γεμάτες αυτοπεποίθηση, γυναίκες που μάχονται τον σεξισμό και τον ρατσισμό, γυναίκες που πάνε κόντρα στα κοινωνικά πρέπει και ακολουθούν την καρδιά τους. Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ, ενώ χάρισε το όσκαρ β” γυναικείου ρόλου στην Octavia Spencer για την ερμηνεία της ως υπηρέτρια Μίνι Τζάκσον.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: joy, Room, Woman's Day, αφιέρωμα, γιορτή της γυναίκας, γυναίκες, Εριν Μπρόκοβιτς, Ημέρα της Γυναίκας, ταινίες, Ωρα'ια μου κυρία

Keywords
Τυχαία Θέματα